CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Haos total la primarie. Isi da Nicusor demisia dupa modelul Tutuianu?

1 comentariu / 2578 vizualizări / 13 septembrie 2021

O știre arzătoare la buzunare a bulversat azi bucureștenii, provocînd inclusiv reacții politice, apoi a venit imediat o a doua, care a bulversat și mai tare lucrurile. Dintr-o eroare a venit prima știre, ne-a explicat primarul Nicușor Dan. Singurul lucru care nu a venit e demisia lui ori a vinovatului pentru eroarea menționată.

Acum patru ani, Administraţia din Bucureşti a decis să stimuleze natalitatea acordînd ajutoare financiare fiecărei mame care naşte, în valoare de cîte 2.500 de lei.
Azi, cade bomba: primăria lui Nicușor Dan a anunțat oficial că se taie stimulentul pentru nou-născuți, pentru că nu mai sunt bani.

”Începând cu data de 13 septembrie, 2021, cererile nou depuse privind acordarea de stimulente nu vor fi procesate, adică angajate, ordonanțate și plătite, în conformitate cu prevederile art. 14, alin. 4 al legii 273/2006 privind finanțele publice locale, nemaiexistând prevedere bugetară pentru acestea, conform HCGMB nr.121/2021 cu modificările și completările ulterioare” suna anunțul de pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială.

Fostul primar general, Gabriela Firea, a reacționat tăios, pe Facebook:

„Ruşine este puţin spus. Cât de lipsit de umanitate poate fi omul implantat prin minciună şi furt de domnii Orban şi Barna la Primăria Capitalei? Să ajungă să taie banii de la nou născuţi, gravide, persoane cu dizabilităţi, familii mono-parentale, etc! Nicuşor Dan va rămâne în mentalul colectiv ca primarul – inimă de piatră, lamă de cuţit, de o duritate extremă! Şi unde se duc banii? Doar către firmele lor de consultanţa?”.

Surpriză maxim: imediat după atacul senatoarei PSD, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a bătut în retragere, anunțînd că nu se taie stimulentele și că la mijloc ar fi vorba de o ”eroare umană”.

„Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna şi persoane adulte cu dizabilităţi să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunţul apărut pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti nu corespunde realităţii. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilităţi, copii cu dizabilităţi, familii monoparentale şi sprijin pentru prevenirea abandonului şcolar. Acestea urmează să fie plătite în acelaşi cuantum ca până acum”, a precizat Nicuşor Dan, conform biroului de presă al PMB.

Doar că există o mică problemă.

Cazul de la primărie este, practic, identic cu cel de acum 4 ani, cînd, în toamna anului 2017, Direcția financiar-contabilă din MApN a dat publicității unui comunicat din care rezulta că nu ar mai fi bani pentru plata salariilor militarilor, cel puțin nu pînă la rectificarea bugetară care era așteptată.

După ce a anunțat oficial că e vorba de o eroare de comunicare: ”Bani sunt. Dar direcția din minister s-a lovit de o chestiune tehnică. O eroare tehnică”, ministrul PSD al Apărării, Adrian Țuțuianu și-a asumat vina și a demisionat din funcție, iar premierul i-a acceptat-o imediat.

În cazul erorii la fel de grave de azi, primarul Nicușor Dan nu doar că nu a demisionat – ba nici măcar nu și-a asumat în vreun fel vreo vină – dar nici măcar despre vreun șef de la DGAS nu am auzit de la el să primească vreo sancțiune. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Un nevertebrat cu chip de humuncul…
    Un neterminat ….
    Dar cu potențial de terminator al altora…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998