CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Hellvig, despre sine: ”Își venerează strămoșii, își respectă contemporanii, e implicat activ în construcția viitorului”

14 comentarii / 3285 vizualizări / 25 iulie 2023

”A ales și alege constant să fie modelul de demnitar care își limitează prezența publică la situațiile în care aceasta devine necesară pentru îndeplinirea misiunii sociale. Lipsa ostentației și a mizelor ego-centrate îl definesc în egală măsură ca om și ca profesionist”.

Cînd fostul șef al SRI, Eduard Hellvig, se prezintă pe proaspăt (ieri, din informațiile noastre, în pofida antedatării celor cîteva materiale postate) lansatul lui site ca alegînd să fie un model de demnitar întru îndeplinirea misiunii sociale, nu rămîn dubii asupra revenirii sale în cariera politică pusă între paranteze în 2015.
Nu știm spre ce formațiune se va îndrepta fostul liberal, dar merită punctată autoprezentarea pe care și-o face pe siteul său.

”Eduard Hellvig este un transilvănean profund atașat de națiunea română, creștin ortodox, promotor al libertății și al adevărului.
Moderația practicată ca filosofie de viață și lipsa ostentației îl definesc în egală măsură ca om și ca profesionist. Discreția a fost trăsătura tuturor rolurilor publice pe care le-a îndeplinit și o particularitate a funcției manageriale recente, cea de director al SRI, considerând că eficiența în funcția exercitată nu este dependentă de gradul de expunere publică sau de dorința de asumare explicită a unor realizări.

Implicarea civică l-a determinat încă din studenție să fie activ în comunitate, iar forța acțiunii colective pentru binele comun este o convingere care l-a animat constant.
A muncit constant în cariera sa politică pentru întărirea rolului și prestigiului României în cadrul familiei euro-atlantice.
Are încredere în viitorul României, pe care îl privește cu optimism după depășirea tranziției post-comuniste.

Consideră că acest viitor se sprijină deopotrivă pe tradițiile naționale istorice și valorile democratice moderne, că România are aliați puternici și își poate asuma, la rândul său, un rol mai puternic de aliat și ghid pentru țări care își consolidează statutul democratic, într-un peisaj marcat de transformări semnificative.

Cred în democrație, libertate și adevăr. Cred în onestitatea actului de putere. Cred în puterea tehnologiilor de a potența umanitatea. Și cred că viitorul României și al acestei părți de lume greu încercate este plin de oportunități, fiindcă împreună am învățat lecții grele cu care ne-a confruntat istoria și am trecut cu succes teste democratice dificile”.
Eduard Hellvig este un român al lumii Libere și prin activitatea sa profesională, politică, managerială este un strateg al Binelui comun.
La nivel național, Eduard Hellvig se regăsește în națiunea în expansiune creativă prin libertate de gândire și manifestarea spiritului inovativ.
La nivel global, Eduard Hellvig este atașat de un set universal de valori umaniste care înfloresc spre binele comun, în prezența pluralismului de idei și a unui leadership guvernat de valori naționale și liberale. Contribuie activ la edificarea unei expresii naționale de valoare, care să fie capabilă de a dobândi energia pentru a se afirma în lume la adevăratul potențial. Este încredințat de faptul că valorile naționale nu se pot manifesta plenar decât în construcții internaționale generate de sistemele democratice.

Român prin definiție, occidental prin vocație.
România nu este centrul universului, dar este centrul universului personal.
Crede în onestitatea actului de putere.
Liber în gândire și tolerant, susține prevalența Omului în raport cu Statul.
Își venerează strămoșii, își respectă contemporanii, este implicat activ în construcția viitorului” se mai recomandă fostul șef al SRI. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Iar ăsta? Ce mai vrea? Credeam ca e deja la recycle bin.

 2. Cu Dudu Ionescu în spatele lui Hellvig.

 3. Cand aud ca un om se lauda cu provenienta sa transilvana, imi vine sa VOMIT. Parca s-ar ar face reclama la un nou brand de carnati. Ideea subiacenta este cea imperiala austroungara, cum ca regatenii ar fi niste „mitici”necivilizati. Bre transilvaneni nesimtiti, vizionati filmele despre grupul Ilie ILASCU si invatati de acolo ce inseamna dragostea de tara: PUSCARIE, nu posturi la Bruxelles si catedre in strainatate.

 4. Draga, „Ielvig”. Ca te-ai vandut unor scelerati, doar din dorinta sincera de a ne agata definitiv si iremediabil de destinele asa zisei lumi occidentale, pot sa o cred. Te girez cu sinceritate si consider ca fundamental nu ai fost o lepra soioasa cand te-ai facut pres imputit in fata „maretului” vest.
  Ca nu te-ai gandit insa ca derbedeii astia pot degenera odata si odata, nu te cred. Si uite mai draga Ielvig cum acum lingem rahatul maro al unor degenerati marxisto-progresisti, mancam mormanul de mizerii si minciuni al unui ecologism profund nazist, profund antiuman, profund antisocial. Si nu ai asigurat nicio cale de scapare, niciun mod de a ne impotrivi acestor teroristi care acum guverneaza si distrug lumea occidentala, valorile ei milenare. Si tu si institutia criminala pe care ai condus-o, leprele serei, ai adus la putere in Romania doar paiate debile, impotente, hacuite de coaiele oricarui curaj, oricarei simtiri nationale, mandrii identitare, atitudini patriotice. Ca ai promovat gunoaie ca Rog, iar nu te pot ierta. Si sunt multi spalati pe creier si pe morala si pe suflet, la fel ca nenorocitul asta.
  Asa ca draga Ielvig, pentru ca prezentul nu te va pedepsi ci din contra, te va scaote un fel de erou de maidan, iti doresc ca in viitor, in istorie, sa fii prezentat asa cum esti de fapt, ca unul dintre cei mai odiosi tortionari ai acestei nefericite Romanii, care a defecat din fanatism slugarnic pe destinele acestui amarat popor. Pt ca Ielvig: ne-ai aruncat in cea mai neagra si imputita gaura a satanei.
  Sictir

  • Dava n ar fi de râs ar fi de plans.

  • Bravo cumetre, ai spus ce voiam sa spun si eu, sa iti dea Dumnezeu sanatate !

 5. Cred că Domnul Eduard Hellvig este unul dintre cei mai distinși oameni politici și de stat pe care îi are România de azi. Avem nevoie de lideri adevărați, deopotrivă români și europeni, cu inimă și cu știința lucrului bine făcut.
  Salut destoinicia ardelenească dublată de competența managerială și viziunea geopolitică euroatlantică.

  • .

 6. Viziunea geopolitica este a serviciilor secrete. Hellvig poate fi agent CIA sau MI6, in pregatire pentru postul de presedinte, asa cum a fost si agentul Zelensky, care a condus la moarte 350.000 de ucrainieni??? Sa ne fereasca Dumnezeu de acest „ardelean destoinic, cu stiinta lucrului bine facut”, recomandare care suna foarte caraghios si conventional, fiindca nu este pornita din inima , ci dintr-un birou de PR al Securitatii.

 7. Daca n ar fi de râs ar fi de plans.

 8. Multumesc tuturor pentru comentariile voastre. Acestea sunt semnul ca nu ne-am pierdut busola realitatii…Astfel leprele de genul asta putem sa le identificam,semnalam si sa le dezbracam public de „vrajeala ieftina” pe care vor sa o vanda. Asadar helvic mars la cusca.

 9. omul avea idei din August 2022 – data inregistrarii domeniului
  https://www.whois.com/whois/hellvig.com

 10. Când nu ești porc și ai terminat un mandat în fruntea organelor Securității te îndepărtezi 5-10 ani de orice activitate politică… tocmai fiindcă din poziția pe care ai avut-o ai putut intra în picanteriile oricărui cetățean pe care-l puteai spiona în urma unui mandat pe securitatea statului… sau chiar și fără mandat, că se poartă. Dacă nu ești PORC am zis….

 11. ..este straveziu calculul. A plecat din SRI ca sa intre in campania prezidentiala. Nu mi plac astia care pregatesc tot felul de campanii de manipulare a votului. Toate manipularile astea se fac calculat si povestea cu democratia e doar o perdea de fum. Fie si numai din acest motiv n o sa l votez. Nu i nici charismatic, nici palarie de presedinte de tara nu are. A carat valiza lui Crin Antonescu si altora de pe la liberali, pe acolo.. Asta nu i back round profesional pt. un presedinte de tara. Este mai degraba un treseu impus de „partenerul strategic” pt. pregatirea inca unui guvernator. N am nici un chef de inca o experienta, dupa modelul „dulapul sasesc”
  Asa ca, sa ne pastram mintea limpede si sa fim atenti !

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998