CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Hellvig laudă Banca Transilvania și critică ”Discursul naționalist cu ochi injectați și voce zbierată”

0 comentarii / 7654 vizualizări / 16 februarie 2024

Fostul director al SRI, Eduard Hellvig, salută, pe X, extinderea recentă a celei mai mari bănci românești, Banca Transilvania, prin achiziția OTP Bank și spune că o țară avansează prin strategie inteligentă și nu prin discursuri naționaliste cu ochi injectați. Postarea lui Hellvig se leagă de relatările presei privind strategia de extindere a capitalului românesc.

”Discursul naționalist cu ochi injectați și voce zbierată nu are nicio legătură cu realitatea. De fapt, o națiune avansează prin strategie inteligentă și lucruri făcute eficient și cu discreție. Iar suveranitatea, dincolo de propagandă, se obține prin mijloace pragmatice. Cred că România are șanse bune de a deveni ceea ce merită doar atâta timp cât criteriul eficienței va fi din ce în ce mai prezent în conversația publică” a scris azi Hellvig.

El atașează un fragment din Ziarul Financiar dinc are aflăm că ”Achiziţia OTP Bank de către Banca Transilvania nu este doar o simplă tranzacţie, ci încă un pas dintr-un plan strategic discret de peste un deceniu de a creşte ponderea capitalului românesc, privat şi de stat, în sistemul bancar şi reducerea expunerii faţă de capitalul străin”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

STRTIME=1662721998