CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9745 RON UP | 1 USD = 4.7430 RON UP | 1 GBP = 5.7323 RON DOWN

Hellvig, mesaj duios: Lăsați sereiștii să vină la mine. Îmi lipsesc!

22 comentarii / 4759 vizualizări / 5 august 2023

La o lună după demisie, ex-directorul SRI, Eduard Hellvig, revine în spațiul public cu un material, pe blogul propriu, în care își mărturisește dorul de sereiști, despre care are cele mai alese cuvinte. Un demers unic, pînă acum niciun alt fost șef de serviciu secret nemanifestînd asemenea sentimente pentru foștii subordonați. Nu e limpede dacă e vorba de omagii sincere, de regretul după funcție ori de un mesaj subtil prin care le solicită sprijinul pentru viitoarele sale proiecte, cert e că Hellvig revarsă un potop de laude la adresa agenților serviciului.

”Am încheiat acum treizeci de zile cel mai solicitant capitol din viața mea profesională. Am fost timp de 100 de luni directorul SRI și, cum se spune, asta mi-a ocupat tot timpul. Sunt probabil încă sub efectul recentei schimbări de ritm – îmi apar noi rutine, noi preocupări, alte lecturi, alte conversatii, dar și sentimentul că îmi lipsește ceva… Nu este vorba de adrenalină, de decizii la limită sau de euforia unor succese. Lipsa pe care o resimt cel mai tare este cea a oamenilor din SRI.

În urma cu o luna le-am mulțumit personal colegilor cu care am lucrat direct si majorității celor cu care am interacționat ocazional. N-am avut cum sa le transmit un gând bun și recunoștință profesională tuturor angajaților SRI, alături de care socotesc că am îndeplinit misiunea mandatului de director timp de mai bine de opt ani. Este un bun prilej să o fac acum, aici.

Ca director al instituției am avut privilegiul de a cunoaște sute de „sereiști”. Eram un liberal obișnuit cu deschiderea, cu polemica și eram, firește, tributar unor preconcepții robuste privitoare la SRI, prejudecăți care circulă amăgitor pe culoarele politicii. De aceea, în mod natural, am privit la început circumspect persoanele și personajele pe care le întâlneam. Există în SRI o cultură de organizație care nu permite apropieri bruște și împrieteniri fulgerătoare. Nimeni nu se deschide prematur, iar extrovertiții sunt o specie rară. Orice ofițer de informații bun este și o personalitate complexă, nu neapărat ușor de gestionat. Oamenii vorbesc puțin, contextualizează mult, sunt curioși sub aparența detașării. Sunt microbiști ai profesiei și nu concep să aibă scăpări pe domeniul lor. Par orgolioși sau chiar sunt. Sunt teribil de atenți la nuanțe, rezervați ca mod de manifestare, ascultă atent, deferent, sunt mereu preocupați să cuprindă cu mintea toate posibilitățile și orice scenariu. Inițial, ofițerii SRI par oameni cu care greu poți construi o relație. Asta până când ei descoperă în tine o persoană de încredere. Când vine vorba de munca lor, ofițerii de informații devin și rămân cele mai riguroase persoane. În plus, sereiștii pe care i-am cunoscut au un sentiment acut al loialității, poate că cea mai de preț calitate a unui profesionist dintr-o echipă” afirmă Hellvig în material.

”Tuturor sereiștilor, indiferent dacă am interacționat in mod direct sau nu le mulțumesc pentru capacitatea lor de a fi consecvent loiali misiunii pe care o are organizația, riguroși, profesioniști, patrioți și dedicați proiectului de modernizare a României. Știu sigur că, indiferent de provocări, acești oameni vor continua să genereze o schimbare în bine. Și mai știu că vor continua să insipre și atragă noi generații de tineri alături de ei.
Le transmit tuturor public respectul meu!” mai scrie fostul director. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

22 Comentarii

 1. AFACEREA S.R.I. CU D.N.A. SI CU LAURA CODRUTA KOVESI, COLDEA SI DUMBRAVA…ATI FACUT BANI GREI CU AVOCATI ANUME CARE ERAU AI D.N.A. TE-AI DUS IN S.U.A. SA IEI LUMINA INAINTE DE A-TI PRIMI A 3 A CIZMA. TOT OMUL LUI SOROS MORI SI NICIODATA PATRIOT ROMAN! DA DIN COADA, POATE PICA CEVA! LICHELE…

 2. Oras mic Zalaul, dar cu oameni politici mari: Ciolos si Hellvig.Adica mai curand scunzi, dar securisti destoinici.

 3. ,,Lepra este considerată o boală a trecutului – și este relativ ușor de vindecat – dar este, de asemenea, o boală care poate fi transmisă de animale, scrie The Telegraph.’’
  https://www.activenews.ro/stiri/LEPRA-SE-INTOARCE-din-negurile-istorie-si-CDC-trece-la-urmatorul-nivel-Evitati-contactele-cu-leprosi-183588

  LEPRA este foarte raspandita si se gasete in toate Parlamentele Criminale pline de Lepre Criminale, apoi Leprele din Guvernele Criminale, Leprele de Medici Criminali, si alte Lepre Criminale sataniste drogate si retardate.

 4. Pe el nu l a dus Băsescu de mana la microfon.

 5. In cele 100 de luni de directorat la SRI, piata drogurilor din România a înflorit spectaculos. Tineri cu drogurile în mână se întâlnesc acum prin toate liceele patriei. Descoperirea cartelurilor de traficanti nu era sarcina SRI, domnule Hellvig? De fapt. românii nu sunt beneficiarii legali ai informatiilor profsionistilor dumitale.Ei nu slujesc cetăteanul, cum mintiti voi. Ei isi fac treaba pentru ca un singur om. Peședintele, să bea cafeau cu rapoartele voastre pe masă. Si mai exista inca o mână de beneficiari legali. Atât. Și mai are tupeul să-și laude armata de sereiști.

  • Va rog nu-l mai jigniti pe evreul Helvig fiindca vi-l puneti in cap pe evreul Chireac, sustinatorul fervent al primului, de parca ar fi logoditi su steagul cur-cubeu.

 6. Viitor De Droguri, Tara Noastra Are, nu ai inteles ca SRI, DIE, SIE si alte organizatii mafiote au fost cele care au vandut drogurile catre IDIOTI ? Pentru jidani, un roman bun ( goim ) este un roman drogat si apoi mort. Toate aceste organizatii mafiote impreuna cu Parlamentul Penal Criminal Tradator si Jefuitor, si cu Guvernul Criminal Penal Tradator si Jefuitor raspund la comanda Cabalei si fac trafic de droguri si arme pentru a finanta SUA Company care in scurt timp va intra in FALIMENT si va fi vanduta bucata cu bucata.

  NATO si Rusia au incheiat un acord de incetare a celui de-al treilea razboi mondial biologic, dar Cabala continua sa mentina aprins conflictul din Satania Poponarului Zelensky pentru ca UE sa poata fura tarile UE si sa trimita banii in SUA, via Satania.

  Drogurile au fost raspandite peste tot chiar de la inceputul razboiului mondial care s-a incheiat cu victoia OMULUI, pentru ca sclavii sa accpete sa fie criminali, iar IDIOTII sa accepte sa fie omorati.

  Din ianuarie 2020 se vorbea ca la Guvernul Criminal s-au primit droguri, asa ca nu este nicio surpriza sa aflam acum ca organizatiile mafiote platite din bani publici sunt distributori de droguri.
  Helwing, seful jidan al mafiotilor, s-a retras pentru ca vrea sa-si cheltuiasca banii facuti din droguri.

  • Hali-mi-ai zelenska

 7. trolli putleri kuzmin nu mai are dengi.

 8. Asta cica vrea sa devina pres.Romaniei,nu vdeti ca are o figura de pus la tinta ptr. scuipat?A plecat de la SRI ca a bifat pozitiv obiectivele pe care le avea in” ïn ce?”de realizat.Vai de Romania daca ajunge pe mana unuia ca acest „neica nimeni”vorba lui Eugen Barbu.

 9. după demisie
  orice animal este trist.

  • Post coitum omne animal triste est, sive gallus et mulier.

   » Traductions : After sex all animals are sad except the cock and the woman.

 10. Cum spunea și nea Mitică în ’24 președinte.

 11. Hellvig,un intelectual de aleasa ținută.

 12. O alta ”coada de topor,”,care a contribuit ”jefuirea”romanilor de catre politicienii aserviti unor interese straine Romaniei.Cat despre SRI,transformat in ”serviciu discret”….sa auzim numai de bine!!

 13. Sunt în asentimentul tuturor românilor cinstiți și inteligenți atunci când îmi exprim convingerea că Domnul Eduard Hellvig este unul dintre cei mai remarcabili și mai distinși bărbați de stat pe care i-a născut Țara.
  Mulți ani și multe reușite în slujba Națiunii, Domnule Hellvig!

  • Muuuuuuuuuuu

 14. Domnule Hellvig, acest articol de pe blogul dvs reprezinta ultimul ”cantec de lebada”, cred ca banuiti acest lucru, si nu se explica decat ori prin testarea ”apelor” ,ori printr-o falsa mustrare de constiinta si prin a verifica cati ”securisti” din acea categorie pe care populatia o dezavueaza , va mai pot urma in caz de nevoie…..Vin vremuri foarte grele, nu este asa? Ati manipulat la modul cel mai abject cu putinta, ati bagat zazanie in sanul societatii civile( sau ce a mai ramas din ea), v-ati creat o armata de influenceri si ziaristi( chiar si categoria celor care chipurile, lupta pentru ” Adevar”) in mass-media/FB( platiti gras din veniturile romanilor) , ati incheiat legaturi oculte cu cei din BOR( a se vedea articolul din ”Cotidianul(”Ciucă, decorat de Arhiepiscopul Calinic: „Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut”!!!), doar-doar sa detineti puterea pana la extinctia totala.A noastra. Cu experimentul ”AUR”cum a ramas? Aveti ultrasii cei violenti de partea dvs sau nu? Sau o anumita etnie ce se duce la vot pentru ajutoare sociale? Ati distrus totul in cale si tot nu va opriti …
  O intrebare:De ce v-ati dat demisia ,daca nu este secret de stat…..sau v-a fost ceruta? In urma probei de incompetenta pe care au dovedit-o …..Serviciile in fata unei anumite entitati, ca in fata romanului simplu il reprezentati pe Satana, Si, il reprezentati cu cinste.Intrebati orice clarvazator daruit ce culoare are aura dvs sau a altor subordonati ai dvs?NEAGRA. Daca nu stiati , aflati! Unii dintre dvs au si ochi de satanisti. Nu aveti pic de empatie, mila si compasiune pentru semenii dv vulnerabili.Sa mai aduc aminte de cazul ” Caracal”, de Colectiv si de azilele ”groazei”??
  De faptul ca majoritatea romanilor daruiti de Dumnezeu si de Natura au plecat si pleaca in continuare?? Stiti si acest lucru, si va tavaliti pe jos, dvs si ABSOLUT toata cloaca politica din tara de grija romanului de rand si din ”mare patriotism si dragoste de glie”Ipocrizie si fatarnicie dusa pana la paroxism
  Poate va ajuta si metisul George Simion cu o balada”Balada securistului trecator”…..ca trecatori suntem toti pe aceasta lume, dar refuzati sa intelegeti acest lucru.Doar sunteti parteneri……

  Inca ceva; Nu am toate informatiile disponibile, dar am inteles ca in mult ”iubita ”USA” a inceput o noua miscare( dup atatea altele|) si care incepe sa isi faca prozeliti prin hatisurile cenzurii grele de acolo( ati luat model dupa ei?) .Se intituleaza”Fara politicieni” si tinde sa creasaca…Adica vor sa fie reprezentati de OAMENI, care nu fac politica, nu au un trecut dubios si vor sa …faca treaba si sa reprezinte populatia.Sa vedem ce va mai fi…Aici, somn usor si fara cosmaruri prea multe!

  • suge-mi-o cu tot cu stafilococul auriu, botistule !

  • adică tu, spurcăciune bolnavă de mândrie bovină, Satană ce te dai făţarnic înger de lumină, deşi ai copite de satir.

  • Spui multe lucruri adevărate. Episcopul Calinic al Sucevei (fost Botoșăneanul) a fost destul de șmecher ca să asculte ordinul generalului Flutur dar să nu se afișeze direct . Și-a trimis subalternul la decorarea izmenarului Ciucă. O chestie doar de PR cu valoare simbolică. Greul luptei se dă în Arhiepiscopia Tomisului. Acolo s-a lăsat cu demisii. Fieful AUR are de suferit în imagine. Nu uita că deputatul Fenchiu s-a lăudat că are imagini interesante cu Giorgică fără frică. Hellvig trebuie să știe deja. Ca să salveze peneleul va trebui să lucreze masiv. Deocamdată, BOR este sub controlul PSD și al AUR. Este dovada că Hellvig a stat degeaba la SRI sau că a fost lucrat de operativi ca la manual. Se prefigurează o guvernare PSD – AUR cu George Simion, sau fără el la cârma AUR. După interviul din Israel Hayom, Simion are șanse să rămână liderul AUR și are guvernarea viitoare sub kipa. Ce mai contează că a micţionat pe capetele naţionaliștilor români tradiţionaliști? Să învingă gAURa!

   • Ai o gaură plină de BORÎTURĂ în cap, fiind o lepădătură împuţită.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998