CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Hellvig, somat de USR să spună oficial dacă Simion s-a întîlnit cu agenți ruși

5 comentarii / 2238 vizualizări / 10 aprilie 2023

Directorul SRI, Eduard Hellvig, este solicitat printr-o interpelare parlamentară să spună dacă serviciul a fost la curent cu presupusele întrevederi dintre liderul AUR, George Simion și agenți ai serviciilor ruse și dacă a luat măsurile necesare în această situație.

Deputatul USR Radu-Iulian Molnar afirmă în interpelare: ”Aflăm din mass-media, în urma unui interviu cu Anatol Șalaru, un fost ministru al apărării din Republica Moldova, că serviciile secrete moldovene și cele ucrainene îl urmăresc pe George Simion de foarte mulți ani, datorită apropierii sale de agenți FSB, adică ai serviciilor secrete rusești. În cuvintele sale, Anatol Șalaru, a spus: George Simion este monitorizat de mulți ani de serviciile din Moldova, de serviciile din Ucraina, care au fixat că în 2011, nu mai știu luna, George Simion la Cernăuți s-a întâlnit cu rezidentul FSB-ului și că acțiunile lui George Simion nu sunt ceea ce credem noi că sunt”. „Mi-a zis că la noi, în Moldova, George Simion se întâlnește des cu Mark Tkaciuk, care era omul serviciilor rusești”.
Vreau să știu dacă serviciile române de informații aveau cunoștință de această informație și dacă ia sau a luat măsuri în această direcție, pentru apărarea securității naționale împotriva interferențelor Rusiei” cere USR. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Domnu’ Iacob… si voi, aia de la USR – cu trotinetele pe si in cap – sunteti atat de retarzi incat confundati SRI cu SIE!
  Nu era treaba SRI-ului sa urmareasca in afara tarii, ca ar fi fost ilegal oricum!
  Asa ca, sfat gratis – cum s-ar spune, dl-ui. prost de la USR: intreaba-l pe VLASE si p’aia de la SIE, nu pe Hellvig si SRI!
  … iar, in cazul in care USR nu a intrebat iar dvs – dl. Iacob – le-ati pus vorbe-n gura, ar di cazul sa va mai ganditi

  • Are agenti si la Kiev si la Cernauti, de exemplu, in paralel cu SIE. Are pana si in Africa.

   • separat de SIE

 2. Ceea ce stim pana acum e ca trotinetistul userist Barna s-a intalnit cu o masina pe sosea.Cand a aflat cu cine s-a intalnit se spune ca masina a vomitat a scarba.

 3. „BREAKING Iulian Fota, fost șef al Colegiului Național de Informații al SRI și fost consilier prezidențial de securitate: ”AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești din țară și din străinătate. Sunt evaluările mele personale” ”

  Ca sa se inchida un subiect fals de discutie.

  Sa tineti minte un lucru despre USR+, a spus Calin Popescu Tariceanu : ” Copiii securistilor nostri vor fi securistii copiilor nostri”. Nasui, Ciolos, Ghinea, Barna, Wring, Voiculescu, Pruna, Drula, Dragu etc toti cu „origine sanatoasa” securista si promovati pe linie ca atare.
  Noapte buna Romania, o colonie esuata de sclavi si milogi la groapa de gunoi a istoriei.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998