CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Hiena scapă iar?

1 comentariu / 4645 vizualizări / 1 aprilie 2016

Pe Olguţa Vasilescu, un primar extrem de popular, al unui mare oraş din România, procurorii au ridicat-o şi au dus-o, fără prea multe discuţii, încătuşată, în arestul poliţiei. Pentru că ar fi obţinut foloase necuvenite, efectuând lucrări în beneficiul unor comunităţi, în scopul de a obţine mai multe voturi la alegeri. Nu avea imunitate. Dar nici Traian Băsescu nu are imunitate. Şi nici cel mai important aghiotant al său, care este preşedintele pe Bucureşti al PMP. Şi aici cauza este de natură electorală. Dar, de astă dată, este vorba de bani grei. Şi mai există şi o plângere. La DNA. Făcută, nu de un infractor. Oare scapă şi de această dată hiena politică?
Doamna Carmen Dincă a fost propusă de PMP pentru a candida la Primăria Sectorului 6. Şeful PMP pe BUCUREŞTI i-a cerut 15000 euro pentru startul campaniei electorale. Este de presupus că ar mai fi urmat şi alte solicitări în acest sens. Carmen Dincă, indignată, i-a scris lui Traian Băsescu, reclamându-i cazul. Pe 22 martie. Traian Băsescu a tăcut chitic. Hiena politică se simte atât de liberă să fac orice îl taie capul încât, nici măcar de formă, nu a încercat să reacţioneze. Să-l pună pe şeful pe Bucureşti, de pildă, să-şi ceară scuze. Sau să explice doamnei că s-a exprimat greşit. Sau măcar să o cheme pe Carmen Dincă la o discuţie pentru a încerca să stingă incendiul. Nu a făcut nimic din toate astea. Semn că nu-i pasă.
După ce a aşteptat mai multe zile, joi, Carmen Dincă a făcut public acest caz. Iar vineri, s-a prezentat, aşa cum era şi firesc, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a depune o plângere penală. Care, în acest caz, este şi un denunţ. Din câte înţeleg sunt mai multe persoane care au asistat la discuţiile despre bani pe campania care au avut loc la PMP. Procurorii anticorupţie nu au altceva de făcut decât să-i invite, pe rând, să dea declaraţii. Drumul până la hiena politică este extrem de scurt. Mai mult, modul în care s-a procedat arată că aceasta este o practică obişnuită. Aşa că ar trebui invitaţi şi alţi candidaţi să spună cât şi cui au dat.
Această succintă analiză pe care o fac acum nu are însă scopul de a da lecţii procurorilor. Sau indicaţii. Ţin însă neapărat să semnalez opiniei publice că asta a făcut Traian Băsescu dintotdeauna. Chiar şi în vremea când nu era preşedinte de partid. Ci doar unul dintre aghiotanţii lui Petre Român, care conducea Partidul Democrat. Nu cumva, tocmai Traian Băsescu a fost atunci conducătorul campaniei electorale? Nu cumva chiar el a iniţiat, încă de atunci, acest bir ilegal pus pe umerii candidaţilor? Nu cumva tot el a generalizat sistemul? Cine ar putea să-şi imagineze că Traian Băsescu, în calitatea, apoi, de preşedinte PD şi, mai târziu, de preşedinte al României, hărşit în nenumărate campanii electorale a scăpat lucrurile din mână şi nu a dirijat, el însuşi, întregul sistem pe care l-a creat?
Un mecanism infernal care îi obligă pe candidaţi să se îndatoreze pentru a face rost de sumele de bani solicitate, în general, mult mai mari decât cele 15.000 euro “de început”, iar apoi, pentru a reuşi să restituie, corupţia devine, pentru unii, o oportunitate.
Se mai bucură hiena politică de protecţie? Scapă şi de data asta? (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. DNA nu umbla dupa fapte penale, umbla dupa oameni, carora le insaileaza fapte. In vizor PSD si numai el; poate a fost scos in afara legii si noi nu stim. Altfel de ce atata inversunare impotriva oamenilor acestui partid? Sau prin exterminarea PSD, va invinge PNL, nemaiavand contracandidat? Ne intoarcem la partidul unic caruia acum ii spunem „partidul meu”?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998