CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Hotărâre istorică a CEDO: România va trebui să recunoască familiile gay

6 comentarii / 3501 vizualizări / 17 ianuarie 2023

CEDO a pronunțat azi o hotărâre istorică: Familiile formate din persoane de același sex trebuie recunoscute legal și protejate de toate statele din Consiliul Europei, inclusiv România.

Un comunicat al ACCEPT România informează că prin hotărârea pronunțată astăzi judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) au decis că țările care fac parte din Consiliul Europei, inclusiv România, trebuie să recunoască și să protejeze prin lege familiile formate din persoane de același sex. Hotărârea istorică a fost luată în cazul Fedotova și alții împotriva Rusiei și reprezintă deznodământul unui proces îndelungat, al cărui rezultat garantează respectul pentru familiile din comunitatea LGBTI și le poziționează ferm sub protecția CEDO. Astfel, de azi înainte, statele semnatare ale Convenției Europene au obligația pozitiva să asigure, fără discriminare, recunoașterea legală a cuplurilor LGBTI, indiferent de opinia unui segment din societate.

Hotărârea Curții a fost luată în lumina Articolului 8 din Convenția Europeană, care protejează viața de familie. În urma acestei decizii istorice, pentru a fi în acord cu Convenția, toate statele semnatare, inclusiv România, trebuie să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex și să creeze un cadru legal care să protejeze traiului în comun al acestor cupluri.

În prezent, familiile formate din persoane de același sex din România se confruntă cu aceleași probleme semnalate în cazul Fedotova împotriva Rusiei. România este una dintre ultimele 6 state membre UE care nu oferă nicio formă de protecție legală pentru familiile bazate pe cupluri de același sex. Pe aceeași listă se mai regăsesc Polonia, Lituania, Slovacia și Bulgaria, mai afirmă ACCEPT (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. .

  2. Bulai a invins. Urmeaza adoptia.

  3. Protejati familiile gay! f uteti familiile normale!

  4. TRAZNI-V-AR DUMNEZEU !

  5. Facem ceva pe deciziile CEDO si pe mizeria morala statuata de ele ! Ion Iliescu ne-a terorizat ani de zile cu Consiliul Europei si cu concesiile pe care trebuia sa le facem. Zici UE, Consiliul Europei, CEDO, Comisia Europeana si tragi apa. CEDO are mare succes de public la tari slabe de inger cum ar fi România. Sunt rapoarte publicate de diverse organizatii internationale care arata coruptia de la CEDO si influenta lui Soros asupra acestei instante. Nu o sa ne spuna CEDO ce sa gandim si ce nu, pe cine sa acceptam si pe cine nu, in viata noastra.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998