CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Hotie la drumul mare. La ANAF

0 comentarii / 1543 vizualizări / 16 iulie 2010

Sunt multe luni de cand, pe site-ul meu, am postat primele semnale de alarma insotite de dovezi legate de rolul pe care il joaca Sorin Blejnar, seful ANAF, in institutionalizarea marii coruptii. De fapt, site-ul meu cu aceasta stire a si debutat. Acum, iata, suntem intr-o situatie unica in lume. Demna de a fi trecuta in Cartea Recordurilor. Insusi seful institutiei, care are drept misiune descoperirea, sanctionarea si diminuarea fraudelor financiare, afirma raspicat si public ca sub ordinea sa se afla functionari corupti. Este, pur si simplu, halucinant.
A devenit de notorietate – si asta pentru ca realitatea nu are cum sa poata fi ascunsa – faptul ca inspectorii fiscali, in special cei care actioneaza la nivel local, sunt impiedicati, prin ordine cat se poate de explicite atunci cand nu inteleg altfel, sa controleze societatile comerciale care au drept proprietari apropiati ai partidului aflat la guvernare. Clientela politica PD-L este inviolabila. Dar tocmai aceasta clientela politica este favorizata printr-o serie de contracte cu statul, facute in baza traficului de influenta si al unor licitatii trucate, si realizeaza veniturile cele mai mari. In consecinta, si tentatia unor fraude fiscale, in special prin diminuarea ilegala a darilor cuvenite statului este mai mare. Dar asa cum de nenumarate ori a subliniat liderul lor de sindicat, inspectorii se tem sa controleze firmele PD-L.
In acelasi timp, inspectorii fiscali sunt asmutiti, indemnati sau chiar obligati sa haituiasca acele societati comerciale, care au drept proprietari persoane care nu cotizeaza la PD-L. Sunt numeroase firmele care s-au inchis din acest motiv. De mai mare notorietate sunt societatile de presa sau chiar societatile unor jurnalisti, care, la scurt timp de la amenintarile directe facute de Traian Basescu, au suferit o veritabila prigoana ANAF.
Dincolo de ceea ce am semnalat mai sus, mai exista un fenomen demn de consemnat. Si anume, faptul ca, pusi sa ia birul pentru partidul PD-L de la numeroase societati comerciale, nu de putine ori, inspectorii iau bir si pentru ei insisi. Incet – incet, sistemul devine otravit.
Cel mai grav fenomen, insa, cel pe care il tot semnalez de un an, este ca domnul Sorin Blejnar, seful ANAF, patroneaza el insusi o operatiune extrem de periculoasa de mare evaziune fiscala in domeniile tutunului si carburantilor. Aici, statul este pagubit cu miliarde de euro. Iar paguba indirecta este distrugerea pietei libere si concurentiale.
Mai tine cineva minte cum era incalcat, de Romania, embargoul instituit impotriva defunctei Iugoslavii? Prin conducta de sub Dunare, cu un diametru de peste jumatate de metru, era pompat de la Solventul spre Iugoslavia, non stop, carburant. Operatiunea era “pazita” chiar de ofiteri SRI. Iar la suprafata erau vanati cativa amarati care, pentru a castiga o paine, transportau cu lotca o canistra, doua de benzina. Exact dupa acest procedeu a schimonosit Sorin Blejnar institutia ANAF.
Aceasta se numeste mare coruptie institutionalizata. Sorin Blejnar recunoaste public ca sunt functionari corupti in institutia pe care o conduce, fara a-i fi deferit in prealabil Justitiei, iar sefii lui Basescu si Boc il mentin in functie. Sa ne mai intrebam oare de ce? (Sorin Rosca Stanescu – www.sroscas.ro)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998