CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Hrebenciuc: ”PSD spera sa ia peste 50% in alegeri, nu mai avem incredere in PNL”

0 comentarii / 1628 vizualizări / 6 iulie 2010

Liderul deputaților PSD, Viorel Hrebenciuc, a devoalat, azi, strategia pe termen mediu și lung a partidului său, explicînd, indirect, și distanțarea de liberali, din ultima vreme: ”vrem peste 50% în alegeri!”.

Hrebenciuc a pus punctul pe I, astăzi, la Antena 3, afirmînd că intenția PSD este o guvernare pe cont propriu, după viitoarele alegeri, prin obținerea a peste 50% din voturile electoratului. Deputatul, care a afirmat că sondajele actuale dau PSD la peste 37%, a spus că efectele adevăratei erodări a puterii se vor vedea abia din toamnă, cînd oamenii se vor confrunta cu reținerile din salarii: ”Toamna va fi foarte grea pentru actuala guvernare!”. Întrebat dacă social-democrații aleg varianta unei colaborări cu PNL sau doresc un culoar propriu, Hrebenciuc a răspuns, tranșant: ”Noi ne propunem să cîștigăm alegerile cu un procent de peste 50%. Dacă vom reuși acest lucru vom vedea, asta e ce ne-am propus, și vom fi consecvenți în realizarea acestui obiectiv. Pe de altă parte, va trebuie să clarificăm relațiile noastre cu PNL, pentru că, din punct de vedere al PSD, faptul că PNL, în 2008, nu s-a ținut de cuvînt absolut deloc, a lăsat o rană extrem de adîncă. O clarificare va trebui să existe, dar există și neîncrederea noastră în maniera în care ei acționează”.

Liderul pesedist a explicat că se referă la momentul alegerilor din 2008, cînd Tăriceanu și Geoană bătuseră palma, în seara scrutinului, pentru o guvernare comună, care trebuia anunțată imediat, numai că Tăriceanu s-a răzgîndit brusc iar, a doua zi dimineață, fostul lider al PNL a dat de înțeles că dorește să aștepte o săptămînă mai înainte de a lua o decizie. ”Deși s-a bătut palma pentru ceva serios, s-a dorit să se mai aștepte o săptămînă, nu a fost lipsa de voință a PSD, ci PNL nu a mai dorit acest lucru. După ce se discută o asemenea chestiune la nivel de președinți de partid, mai poți avea încredere pe urmă​” s-a întrebat, retoric, Hrebenciuc, martor la negocierile respective. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998