CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Huffington Post ii ia apararea lui Ponta in scandalul de plagiat

0 comentarii / 1673 vizualizări / 27 iunie 2012

Intr-un articol publicat de Huffington Post, activitatea premierului Victor Ponta este comentata in termeni elogiosi, iar revista Nature este atacata pentru ca a lansat acuzatiile de plagiat la adresa „tanarului progresist”. Site-ul Ziare.com citează, pe larg, articolul din Huffington Post.

”Succesul lui Ponta l-a deranjat pe președintele Băsescu”

„Cand Victor Ponta a devenit prim-ministru, luna trecuta, multi au sperat ca acest lucru va aduce o schimbare in cultura politica a tarii. Ca presedinte al Uniunii Social Liberale, Ponta a venit cu o viziune convingatoare de reinnoire a economiei, societatii si democratiei romanesti. Iar leadership-ul sau a primit o confirmare rasunatoare din partea populatiei prin votul de la alegerile locale. Insa, succesul lui Ponta a deranjat foarte tare garda veche si pe presedintele tarii, Traian Basescu. Noul prim-ministru se afla acum implicat intr-o serie de controverse politice, destinate sa-i deturneze programul de reforma si sa-i submineze popularitatea”, se arata in articolul din Huffington Post.

”De ce a publicat revista Nature acuzațiile?”

„La inceputul saptamanii, revista Nature a publicat un articol bazat pe un dosar provenit de la o sursa anonima, sustinand ca teza de doctorat a premierului, cu privire la Curtea Penala Internationala, reprezinta un plagiat. Este neclar de ce aceasta sursa a ales revista Nature sau de ce revista a publicat acuzatiile. Ponta, in mod natural, a negat vehement acuzatiile. Acest lucru nu este surprinzator. In 1999, ca tanar avocat, Victor Ponta era membru al comisiei care stabilea regulile si procedurile de functionare ale Curtii Penale Internationale. Ponta a jucat un rol important in modul in care a fost explicata functionarea Curtii Penale in Romania”, se explica in articol. Publicatia mai mentioneaza ca, in scandalul plagiatului, „premierul este puternic sustinut de mediul academic din Romania”.

Războiul palatelor pentru un bilet de Bruxelles

„Interesant este, ca inainte ca acasta poveste sa devina publica, Victor Ponta se afla intr-o disputa cu presedintele Traian Basescu cu privire la cine ar trebui sa reprezinte Romania la Consiliul European de la sfarsitul lunii iunie. Spre deosebire de Franta, unde Constitutia stipuleaza clar ca presedintele are atributiile de reprezentare externa a tarii, in Romania, precum in vecina sa, Polonia, decizia ar trebui sa apartina Parlamentului. Legislativul, de altfel, a si votat in acest sens, iar Comisia Europeana l-a trecut pe Victor Ponta pe lista participantilor la Consiliu, la fel cum a facut-o si in cazul premierului polonez Donald Tusk, si el confruntat cu o situatie similara. Participarea lui Victor Ponta la Consiliul European este importanta pentru europenii progresisti. Experienta sa in dreptul international poate ajuta la deblocarea accesului Romaniei la Acordul Schenghen, precum si reglementarile vamale ale UE”, se mai spune in Huffington Post. Articolul este scris de Matt Browne, fost consultant al unor lideri socialisti europeni.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998