CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9700 RON UP | 1 USD = 4.5955 RON UP | 1 GBP = 5.8118 RON UP

I-a venit si lui Voiculescu rindul la malaxor. Sau despre cum roata se invirte mereu!

5 comentarii / 4828 vizualizări / 10 aprilie 2021

Își mai amintește cineva cum a ajuns ministru al Sănătății Vlad Voiculescu? Să le reamintim noi celor care au uitat: a ajuns în post după ce predecesorul său a căzut între scaune și a plecat cu scandal pentru că peste capul lui se trăgeau sfori în direcții diferite. Nu altfel se petrec azi lucrurile cu Vlad Voiculescu, aproape de finalul carierei ministeriale, deși sunt de așteptat mari tensiuni pe marginea demisiei. Încă o dovadă că roata politicii se învîrte întotdeauna, o lecție mai mereu ignorată.

În mai 2016, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, demisiona cu mare scandal după doar cîteva luni de mandat în guvernul Cioloș. Motivul îl constituia o situație de conflict în care intrase, nu neapărat din voința sa. În contextul imensului scandal Hexi Pharma, care scosese la lumină că spitalele din România foloseau dezinfectanți drastic diluați, de la una și aceeași dubioasă firmă apropiată serviciilor, premierul Dacian Cioloș a încercat să-și protejeze imaginea și fotoliul printr-o manevră strict de imagine.

Ne amintim cum, la nivelul guvernului, el dispusese în regim de urgență o anchetă administrativă din partea unei comisii guvernamentale, care ar fi trebuit să includă analize ale dezinfectanților făcute la diverse laboratoare din România.
Ministrul Cadariu avea, însă, alte viziuni, remarcîndu-se prin tentative de minimalizare a scandalului dezinfectanților, rapid date peste cap de dezvăluirile presei. Ultima tentativă de a pune batista pe țambal a fost propunerea ca analizele dezinfectanților să se facă temeinic, nu în pripă, dacă se poate în laboratoare externe.
Adică rețeta perfectă pentru a pune praful peste scandal.

„Ministerul Sănătății nu poate ajuta la imagine pe nimeni. Lucrurile nu se pot face peste noapte. O analiză care este făcută într-un laborator neautorizat nu stă în picioare în justiție”, spunea Achimaș-Cadariu, pomenind chiar de ”grupuri de interese”.

Doar că interesele lui Cadariu, de această dată, au intrat în coliziune cu cele ale lui Dacian Cioloș, interesat să dea un semnal public rapid că tratează cu seriozitate marele scandal.
Finalmente, Cadariu a demisionat, pentru că interesele altora s-au dovedit mai tari decît ale lui.

În locul său a venit ministru tînărul Vlad Voiculescu.

Cel care, acum, a reușit să intre și el în coliziune cu primul ministru Florin Cîțu și cu interesele partenerilor de guvernare de la PNL.
Sondajele de sertar dau liberalii la scoruri dramatic de joase și trebuie luate urgent măsuri de stopare a căderii.
Vlad Voiculescu ar fi un balast excelent, iar scandalul Foișor ori îi va fi fatal săptămîna viitoare, ori îi va șubrezi poziția astfel încît următorul scandal să îl doboare din guvern.
Nu va fi ușor, pentru că Voiculescu provine din PLUS și este o armă aparte în mîinile lui Dacian Cioloș, în perspectiva obținerii șefiei USRPLUS la apropiatul congres. Demiterea cu un șut în fund a lui Voiculescu i-ar crea probleme interne maxime liderului Renew Europe.
De aici o opoziție îndîrjită, de așteptat, la demiterea ministrului Sănătății.
Deși scandalul Foișor a lovit nemilos, a lovit adînc, iar urmele vor fi de neșters, într-o formă sau alta.

Ca mulți alți politicieni înaintea lui, Vlad Voiculescu e pe cale să afle că roata se învîrte și ce a fost ieri în avantajul lui și l-a urcat pe soclu, azi-mîine îl va dărîma. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. […] Își mai amintește cineva cum a ajuns ministru al Sănătății Vlad Voiculescu? Să le reamintim noi celor care au uitat: a ajuns în post după ce predecesorul său a căzut între scaune și a plecat cu scandal pentru că peste capul lui se trăgeau sfori în direcții diferite. Nu altfel se petrec azi lucrurile cu Vlad Voiculescu,… Continuarea aici: I-a venit si lui Voiculescu rindul la malaxor. Sau despre cum roata se invirte mereu! […]

  2. O gloata de habarnisti, de neica nimeni, de nepriceputi au fost pusi la conducerea acestei biete tari de schiorul sef, el insusi un nepriceput notoriu.

  3. & Deci, ce inițiative au propus și ce dispoziții au dat cei ce au responsabilități în domeniul apărării sănătății populației pentru prevenirea răspândirii virusului pandemic, probabil și prin materiile fecale și urinare, de la cei infestați, ?

  4. Corectură.e-mail, gh****************@ya***.com, /
    & Deci, ce inițiative au propus și ce dispoziții au dat cei ce au responsabilități în domeniul apărării sănătății populației pentru prevenirea răspândirii virusului pandemic, probabil și prin materiile fecale și urinare, de la cei infestați, ?

  5. Scelerata „metoda” Foisor a fost patentata in regimul Orban, Arafat facand oficiul de legatura intre toate guvernele molimei….In vara anului trecut a fost evacuat spitalul Stanca (fost) de pe Bulevardul Basarabiei, in miez de noapte, cu pacientii pregatiti pentru operatiile de a doua zi, ori abia operati, motzaind pe scaunele de pe hol…de-acolo au fost recuperati de aparttinatori, singura motivatie fiind, ca si acum, ca numai covidul are drept de viatta si de moarte in spittalele patriei..Nu pot sa nu remarc „coincidenta” ca marea majoritate a beneficiarilor de promisiuni, ori chiar operatii, in ambele cazuri, au (multi aveau, din pacate!) varste inaintate si deci necotizanti acttivi la sistemul de sanatate…Sunt sigur ca a fost o practica, probabil exista si un ordin de ministtru pe care se bazeaza „comandanttul acttiunii”…Voiculescu este lasat sa plateasca mediatic, la fel ca Strainu-Cercel, pentru o chestie la care nu e „actionar majoritar”…Asa nu inseamna ca are ce cauta in fruntea ministerului (de fapt, a oricarui minister)…doar ca nici pluseristii dezumanizati n-ar avea ce cauta liberi in spatiul public, dar e greu sa gasestti indivizi mai dispusi la vanzarea a tot ce-i romanesc, mai ubicui si mai pliabili pe orice ideologie exremista, daca are origini etranjere…Nu va faceti iluzii, sisttemul de sanatate public trebuia pulverizatt si s-a executat intocmai si la ttimp…Voiculescu doar a batut ultimele cuie. Scandalul din guvern e generat de lupta hienelor care si-au incalcat teritoriile convenite (probabil, liberalii cu spitalele si vaccinarea, useristii cu casa de sanatate, institutul – toata birocratia, terorizarea anticoruptie a medicilor, imobiliarele construirii de spittale noi in folosul firmelor austriece si bineineles, bigpharma), astia s-au luat de la bani, de la lacomia lui Voiculescu de a acapara toata zona Bigpharma, inclusiv vaccinurile si inlocuirea medicilor cu oengisti, pe metoda inginerei Guseth (ca brancardierul Ungureanu e harnic!) la jusittie si de la prettentia lui Catu de a proteja interesele celor care l-au propit in functtie, inclusiv a privattilor (nederanjatti nici in starea de urgentta!) medicali….Acum se joaca extern, dar nu stiu cat de dispus e Jupiter-Micron sa-si foloseasca putina incredere ramasa, mai ales in contexul scandalurilor uriase, deja ajunse in justitie, pentru achizitiile scelerate de medicamentte in pandemie…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998