CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Idee liberală: Taxa lunară de salubrizare ar trebui eliminată

4 comentarii / 2071 vizualizări / 21 martie 2023

PNL are o idee privind rezolvarea crizei gunoaielor care afectează România: eliminarea sau măcar plafonarea taxei lunare de salubrizare, pe care mulți români nu vor sau nu pot să o plătească.

”România se confruntă de ceva timp cu o situație îngrijorătoare în ceea ce privește aruncarea deșeurilor în natură și pe străzi, în ciuda eforturilor depuse de autorități pentru a-i determina pe cetățeni să realizeze gravitatea acestor obiceiuri” avertizează deputatul PNL Mugurel Cozmanciuc într-o interpelare către ministrul Mediului, Tanczos Barna.

”Pe lângă poluarea gravă a mediului înconjurător și punerea în pericol a sănătății oamenilor, obiceiul de a arunca gunoaie ajunge să afecteze și turismul în țara noastră. Reprezentanții societăților de salubrizare declară că localnicii refuză să plătească cei 17 lei pe lună pentru ridicarea gunoiului și preferă să îl arunce ei înșiși” mai spune deputatul, care îl întreabă pe ministru dacă nu ar fi cazul să ia în calcul eliminarea sau plafonarea taxei lunare de salubrizare. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Imbecilii de liberali… padurile sunt pline de gunoaie si aerul este plin de fum de la arderile de gunoaie.
    Taxa pe gunoi trebuie sa fie obligatorie. Ca si impozitul pe casa. Ca orice om produce gunoi care trebuie colectat. Si daca nu il platesti, iti confisc casa, o vand si imi obtin despagubirea pentru taxa pe gunoi.

  2. dementa cum ti-ai obtinut-o?

  3. Nu plăteşti taxa salubrizare; obligatoriu să se confişte gunoiul.

    • Ei, statul, nu cresc redevenţele pentru resursele scoase din România de marile companii transfrontaliere, precum OMV (Austria), măcar la media europeană a redevenţelor, dar tot pun taxe peste taxe românilor.
      Suntem o ţară cu bogate resurse naturale, dar le dăm aproape gratis oricui, în timp ce ţările arabe petroliere şi le dau la preţ bun şi au grijă cu banii câştigaţi astfel de proprii cetăţeni, pe care îi ajută, nu îi împovărează.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998