CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ies la lumina dedesubturile scandalului Roe: democratii, bagati in corzi

2 comentarii / 2709 vizualizări / 27 iunie 2022

Furia multor americance după ce Curtea Supremă a îngrădit parțial dreptul la avort a creat impresia că republicanii au dat-o rău în gard, iar democrații au primit un mare balon de oxigen pentru alegerile din noiembrie. În realitate, însă, lucrurile sunt departe de aparențe, iar presa de peste ocean începe să scoată la lumină elemente mai mult decît interesante despre situația reală.

Președintele Biden și liderul democrat Nancy Pelosi salivează la perspectiva că avortul devine mare temă electorală, spre deosebire de inflație, criminalitate, securitatea granițelor și toate problemele vizavi de care democrații băltesc fără o politică viabilă, a scris ieri influentul cotidian The New York Post.
Dar avortul s-ar putea să nu schimbe jocul electoral așa cum speră ei, și asta în mare parte pentru că minciunile pe care le spun ei înșiși și susținătorii lor i-au făcut să piardă legătura cu America reală.
Una dintre aceste minciuni, bunăoară, e că Biden și Pelosi sunt „catolici devotați”, ceea ce intră în contradicție cu susținerea totală pentru avort.
„Sunt foarte catolică, devotată, practicantă” susține Pelosi.
Dar arhiepiscopul catolic din San Francisco, Salvatore J. Cordileone, a mustrat-o luna trecută pe Pelosi pentru sprijinul ei vocal pentru avort și a anunțat că i se va refuza Împărtășania.
Iar Vaticanul salută răsturnarea cauzei Roe v. Wade, Papa denunțînd clar avortul drept crimă și asemănând-o cu un asasinat la comandă.

Cea mai complicată problemă vine de la teza vehiculată că majoritatea americanilor susțin avortul.
Potrivit TNYP, sondajele arată, de fapt, că aproape nouă din 10 americani se opun poziției extreme a lui Biden și Pelosi de avort fără restricții, adică oricînd pînă la naștere, situație care se mai regăsește în doar 5 țări ale lumii, între care China și Coreea de Nord.
Un sondaj al Grupului Trafalgar de luna trecută a arătat că mai puțin de 12% dintre americani susțin avorturile până la naștere, în timp ce 57% cred că avorturile ar trebui interzise odată ce bătăile inimii unui copil nenăscut pot fi detectate, la aproximativ șase săptămâni. Chiar și printre democrați, doar 19% cred că avortul ar trebui să fie legal până la naștere.

Progresele științifice care ne arată fotografii detaliate cu ultrasunete în interiorul uterului și care le permit copiilor născuți prematur la 25 de săptămâni să supraviețuiască, au schimbat paradigma. Majoritatea americanilor doresc restricții rezonabile, cu anumite excepții, cum ar fi nevoia de a proteja viața mamei ori în cazurile de viol și incest – despre care deivizia de cercetări a Planned Parenthood, Institutul Guttmacher, spune că reprezintă mai puțin de 1% dintre avorturi.

În plus, un sondaj Rasmussen de luna trecută a arătat că 48% dintre alegători au spus că ar fi de acord ca judecătorii să anuleze Roe v. Wade, și doar 45% ar fi dezaprobat asta. Dintre alegătorii democrați, 33% au spus că ar fi de acord.
Și un sondaj Fox News a constatat că 54% dintre alegători au susținut legile de stat care interzic avortul la 15 săptămâni, cum ar fi în Mississippi, unde a luat naștere cazul analizat la Curtea Supremă.
E discutabil și beneficiul electoral al democraților, mai scrie TNYP, care remarcă: dacă se opun atât de mult deciziei Curții Supreme, de ce democrații nu fac ei, pur și simplu, o lege care să reglementeze problema, deoarece ei controlează Washingtonul?
Ei bine, au încercat deja cu Legea privind protecția sănătății femeilor și nu au reușit. Senatul a votat cu 49-51 împotriva proiectului de lege, care ar fi anulat legile statelor privind avortul, cu mult sub cele 60 de voturi necesare. Chestiunea, după cum se plânge congresmena democrată Alexandria Ocasio-Cortez , este că membrii propriului ei partid sunt pro-viață.

În fine, ziarul mai punctează minciuna că avortul este un drept constituțional, iar contracepția și căsătoria homosexuală sunt următoarele pe lista interdicțiilor.
”Gresit. Constituția nu menționează nimic despre avort. Tot ce a făcut Curtea Supremă a fost să trimită reglementarea avortului înapoi în state, de care a depins mereu. Avortul rămâne disponibil, dar acum vor exista 50 de legi diferite privind avortul”, conchide ziarul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Nancy Pelosi, care e lidera democratilor (nu a republicanilor, cum ar putea apare pe alocurea din erorare), e si o suportera a Israelului impotriva palestinienilor. Astia sunt de partea mortii pe linie, total!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998