CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Igas, dupa 6 luni: ”In septembrie NU a fost tentativa de lovitura de stat”

0 comentarii / 1779 vizualizări / 6 martie 2011

Cu o întîrziere de jumătate de an, ministrul de Interne, Traian Igaș, lămurește, în fine, controversata teorie a existenței unei veritabile tentative de lovitură de stat la mitingul polițiștilor, din septembrie. Prezent la Antena 3, azi dimineață, Igaș a spus, fără echivoc, că nu a existat o asemenea încercare.

Teoria unei tentative de lovitură de stat mascată de proteste ale polițiștilor, în 24 septembrie, a fost susținută de înalți demnitari, dar și de reputați analiști, în zilele care au urmat după controversatul miting. Se aștepta ca misterul să fie clarificat de raportul MAI pe care Traian Băsescu l-a cerut imperios după miting, dar, deși acesta a fost elaborat cu promptitudine, el a rămas secret pînă astăzi. O tăcere cel puțin inexplicabilă, mai ales că o țară întreagă voia să afle cine sunt cei care au încercat debarcarea în forță a lui Traian Băsescu.
Iată că cel care rupe tăcere este, însă, nu președintele, ci ministrul de Interne, Traian Igaș, prezent azi la Antena 3. Întrebat direct dacă a fost încercare de lovitură de stat, Igaș a răspuns, tranșant: ”Nu”.
Igaș l-a atacat, totuși, pe Vasile Blaga, fostul ministru, fără a-l nominaliza, declarînd că ”Cel care era la comandă în acel moment încerca să dea vina pe oricine, numai pe el nu voia să ”ia” nimic”.
Igaș s-a eschivat de la un răspuns clar la întrebarea dacă jandarmii ar fi trebuit să oprească polițiștii prin forță, cuma sugerat Băsescu, declarînd că, ”în primul rînd, polițiștii nu trebuia să încalce legea, cu atît mai mult cei care au participat echipați în haina militară. Un polițist are dreptul să protesteze, dar în același timp trebuie să fie decent, pentru că el reprezintă statul român”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

PS. Întrebat dacă sunt adevărate informațiile legate de studiile sale precare, inclusiv terminarea liceului la 24 de ani, Igaș s-a oferit să vorbescă oricînd, pe larg, despre acest subiect, în direct la TV. Uitînd că se afla chiar în acel moment, în direct, la TV. Astfel că misterul studiilor sale, spre deosebire de cel al loviturii de stat, mai așteaptă pînă la rezolvare.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998