CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ii pot invinge procurorii pe alegatori?

5 comentarii / 7863 vizualizări / 20 august 2012

In principiu, nu. Nu mai suntem, totusi, in anul colectivizarii fortate. In spatele procurorilor nu stau tancurile rusesti. Si nici alte tancuri. Ei sunt tinuti sa respecte legea. Iar daca o incalca, fiecare dintre ei va raspunde. Prin urmare, tot acest asalt al satelor romanesti, tot acest stres la care sunt supusi cetatenii, in final, nu vor putea conduce la ceva foarte rau. Cum ar fi rasturnarea scorului de la referendum. Traian Basescu a fost demis politic de catre cetatenii Romaniei iar acest rezultat nu mai urmeaza decat sa fie pus in opera, in plan juridic, de catre Curtea Constitutionala a Romaniei. Sau de catre cine va hotari Curtea. Procurorii nu pot rasturna nici votul politic si nici nu pot schimonosi juridic un verdict.
Excesul de zel dovedit de doamna Kovesi si de domnul Morar si pus in opera de cateva sute de procurori va fi amendat, in primul si-n primul rand, de istorie. Apoi, acolo unde legile au fost in mod vadit incalcate, mai devreme sau mai tarziu Justitia va face dreptate. Nu mai suntem in 1990, cand unii taiau si spanzurau in aceasta tara, profitand de faptul ca toate institutiile se aflau in disolutie. Ne plasam intr-un scenariu diferit. Un parlament, care reprezinta cea mai importanta putere a unui stat, a decis sa-l suspende pe un presedinte care a incalcat litera si spiritul Constitutiei. Desi avem de-a face cu parlamente diferite, este a doua oara cand acelasi personaj este sanctionat astfel. Ca urmare, a fost organizat un referendum la care a participat masiv populatia Romaniei, in ciuda faptului ca, stiindu-se nepopular, Traian Basescu a recurs la stratagema celui slab. Boicotarea referendumului. Iar cetatenii au decis ceea ce se stie. Restul e literatura. Chiar daca actorii se misca pe o scena reala.
Admitand prin absurd ca vor identifica 100.000 de cazuri de violare a legii cu ocazia referendumului si admitand, tot prin absurd, ca toate vor fi exclusiv in sarcina celor care s-au pronuntat pentru demitere, procurorii nu vor aduce vreun castig suspendatului. Din simplul motiv ca pana si acest numar ipotetic si greu de atins este insuficient pentru invalidarea referendumului. Si, oricum, un asemenea rezultat, daca ar fi, nu ar putea fi integrat niciunei aritmetici. Pentru ca dosarele penale dresate de procurori vor trebui sa treaca, pentru a fi validate, prin Justitie. Ceea ce se va intampla mult mai tarziu. Ne vom alege totusi, in ciuda exceselor, si cu un rezultat pozitiv. Cetatenii si partidele vor fi mai putin dispuse, in viitor, sa triseze.
In rest, actiunea procurorilor este propaganda pura. Mai ales pentru uz extern. Mai importanta este actualizarea listelor facute de institutiile guvernamentale, conform solicitarii CCR. Ministrul Radu Stroe anunta o surpriza. Surpriza nu e surpriza. Vom constata ceea ce stim. Daca in 2003, conform chiar unei decizii CCR, populatia cu drept de vot a Romaniei se ridica la 17 milioane, cati ar putea fi azi? In jur de 15 milioane. Referendumul, deci, ar trebui validat.
Doar daca CCR nu se incurca in propriul algoritm politic. Ori daca impotriva judecatorilor nu este exercitat santajul. Oare de cine? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Hello there! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog pltofarm are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at alternatives for another pltofarm. I would be awesome if you could point me in the direction of a good pltofarm.

  2. in primul rand iti urez mult sucecs in ceea ce vrei sa intreprinzi. In al doi-lea rand, te rog frumos sa eviti folosirea LITERELOR MARI acolo unde acestea nu isi au rostul (adica numai la inceput de propozitie/fraza, la numele unor localitati, nume proprii, etc). Este foarte deranjant si obositor pentru cel care citeste ceea ce tu scrii. Vreau sa sti ca Irlanda nu are nici o relatie de subordonare cu Anglia(U.K). Irlanda de nord e pe aceeasi inslula cu Irlanda dar le fel, intre ele nu exista nici o legatura din punct de vedere guvernamental, etc. Legile din U.K sunt diferite de cele din Irlanda. Nici o firma de recrutare din Irlanda nu cere comision celui ce aplica, acesta este perceput de la firma angajatoare in cazul unei eventuale angajari. La o simpla cautare pe google.ie, vei gasi destule firme de recrutare unde sa iti plasezi C.V.-ul tau (curiculum vitae) dar cred ca mai bine este sa cauti tu ofertele de munca din domeniul in care ai deja experienta. Monster.ie, Jobs.ie, FAS.ie sunt doar cateva site-uri (nu SAITURI) unde poti cauta de lucru. Despre chirie ..cel mai bun prieten al tau este Daft.ie. Salariile in Irlanda, raportate la ce cauti tu de munca, pentru o asistenta in spital, clinici ..cam €22-25/ora. In azil pentru batrani, probabil €9/ora. Iti recomand sincer Gabriela sa evaluezi foarte bine situatia inainte de aveni aici, cu plusuri si minusuri in toate aspectele vietii tale si sa alegi in cunostinta de cauza. Mult sucecs. @ Sorin S.:miroase din ce in ce mai tare a teapa romaneasca . Probabil ca ai platit un comision pentru a aplica cu firma respectiva sau ceva de genul asta care e neramburssabil chiar si in cazul unui esec. Am fost si am intrebat la council despre PPS, si exact asa cum banuiam, nu se elibereaza decat daca aplici in persoana, nu poti cere pt altcineva PPS ( cu exceptia propriilor copii ninori). Un alt aspect este acela ca pentru o pozitie de ajutor de bucatar, aici in Irlanda sunt destui doritori care sa mearga direct la hotelul respectiv sa aplice , astfel incat angajatorul nu are nevoie sa astepte sa vina altcineva din alta tara, care suna bine pe hartie dar nu stii cum este in realitate, etc ..adica forta de munca este disponibila AICI, ACUM. Personal, in disperare de cauza, acum un an, am mers din restaurant in restaurant, cu C.V.-ul ( care e drept ma supracalifica pentru asemenea munca) si am cerut sa spal vasele. Unul singur m-a sunat, si mi-a zis ca daca vreau, sa vin intr-o sambata dupaamiaza, sa stau pana miezul noptii acolo, fara bani, si daca ii place cum muncesc, mai vede el dupa daca imi da de munca ..evident raspunsul meu a avut o oarecare legatura cu originile mamei lui, etc .ai inteles ideea. Multa atentie pe viitor iti recomand. Numai bine.

  3. -eu sunt asistenta meldcaia imi puteti spune cat e salariu intr-un spital privat fata de un spital de statcat se plateste intr-un azil salariu pt as med ?trebuie sa ma inscriu sa imi vina un PR pentru trimiterea actelor SI pentru venirea PIN -ului , actele care trebuie sa le fac PE SAITUL ANGLIEI SAU ZONAL IN IRLANDA ???-imi trebuie permis de munca pentru IRLANDA DE NORD??-salariile sunt diferite in alte zone a IRLANDEI (NORD , SUD , EST , VEST)-SALARIUL SE PLATESTE IN EURO?pentru un apartament cu o camera de inchiriat cat se plateste ???am o vechime de 2 ani si 7 luni , experienta intr-o sectie ONCOLOGICA din ROMANIA , ce stiti , se ia in consideratie-am auzit ca la anumite perioade de timp , se mai adaga ceva bani la salariu , in general , la toti ??? stiti ceva ????PUTETI SA IMI SCRIE-TI MAI MULTE DETALII PE E-MAILUL MEU , VA ROG DOMNULE CRISTI -STITI VREUN SAIT UNDE POT GASI MAI MULTE FIRME DIN IRLANDA , PENTRU SELECTARE PERSONAL SDANITAR (NURSE}, ACREDITATE SI SERIOASE????? CARE NU CER COMISIOANE CA IN ROMANIA.TREBUIE SA AM ACTELE (DIPLOMA, CERTIFICAT DE CASATOTIE , CERIFICAT DE NASTERE , BULETIN DE IDENTITATE)TRADUSE DE UNTRADUCATOR AUTORIZAT DIN ROMANIA IN LIMBA ENGLEZA SI LEGALIZATE IN ROMANIA LA NOTARUBIL AUTORIZAT , SAU E DE AJUNS NUMAI TRADUSE LA UN TRADUCATOR AUTORIZAT DIN ROMANIA???PENTRU ANGAJARE

  4. Ciao sono iscritta su irnladando da anni ed amo l’Irlanda, sono interessata alle Vs iniziative e sarei inetressata anche ad uno scambio di banner da mettere sul mio sito e viceversa.GrazieElisa

  5. Rainha, aqui, o caso, e ne3o obstante os loverous e pungentes manifestos e0 virtude da despesa, por vezes transvestida em investimento, pfablico, claro, com vocae7e3o salvedfica, e tudo o mais. Dizia, ne3o obstante esta senda de crendice lambona, e0 laia de engorda antes de um longo inverno, heis, e afinal, contrae7e3o „inesperada” no segundo trimestre.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998