CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Il apara sau il ingroapa? Basescu da indicatii DNA unde sa-l atace pe Ponta

1 comentariu / 2699 vizualizări / 3 iulie 2015

Fostul președinte Traian Băsescu transmite indicații indirecte DNA unde să dea atacul la premierul Victor Ponta, prin intermediul unui interviu dat azi gandului.info, explicînd, totodată, că tentativa de debarcare a premierului prin așa-zisul conflict de interese e o eroare, care nu va trece de instanță.
Adevăratele călcîie ale lui Ahile sunt, în opinia fostului președinte, afacerile CFR Marfă și KazMunayGas.

”Nu sunt de acord cu abrdarea procurorilor referitor la conflictul de interese. Să spui că în baza acelor afaceri a fost numit domnul Şova ministru, mi se pare o exagerare. În dosarul acesta, cel puţin în diagnosticul penal pus, nu mi se pare că se poate poate forţa atât de mult conflictul de interese încât să ceri ridicarea imunitătii unui premier. Nu cred că va rezista în instanţă această acuzaţie” a spus Băsescu.
”Cred că Victor Ponta va pierde Guvernul, iar dacă va avea dosare consistente nu cred că aceste va fi, cu conflictul de interese. Ar putea fi va fi KazMunaiGaz, privatizarea CFR Marfă, dar nu conflictul de interese” a mai spus el.

În primul caz, Guvernul a aprobat in ianuarie un act normativ prin care si-a asumat retragerea din procesul cuRompetrol, detinuta de compania KazMunayGas, pentru recuperarea unei datorii de 600 milioane dolari, urmînd ca firma în cauză să plătească 200 de milioane de euro statului român și să constituie un fond de investiții de un miliard de euro în România, ambele promisiuni neonorate pînă azi. Ulterior, Ponta avea să fie acuzat de opoziție că și-a tras un comision gras de pe urma acestui memorandum controversat, semnat în Dubai.
Cît despre privatizarea CFR Marfă, acuzațiile au vizat schimbarea condițiilor de licitație după ce a rămas firma GFR, nerespectarea termenlor ori restituirea garanției de 10 milioane de euro către firma lui Gruia Stoica de către ministerul Finanțelor. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Basescu SE APARA, pentru ca oricand se poate invoca motivul conflictului de interese si in cazul lui.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998