CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9699 RON DOWN | 1 USD = 4.5984 RON DOWN | 1 GBP = 5.8083 RON DOWN

Il lasa si TVR din brate pe Orban

7 comentarii / 4043 vizualizări / 6 iunie 2021

S-a spus recent că Ludovic Orban s-a betonat mediatic în perspectiva congresului PNL prin numirea unei apropiate la cîrma TVR, ca director interimar. Nu doar că lucrurile nu stau așa în realitate, dar liderul PNL riscă să se confrunte cu fenomenul exact invers, curînd. Primele semne că are probleme acolo au apărut deja.

Ramona Săseanu nu e o apropiată a lui Ludovic Orban, ci o mare apropiată a deputatului Gigel Știrbu, vicepreședintele pe regiunea Oltenia a PNL, deci o voce cu greutate în zona respectivă. Pentru a-și asigura sprijinul oltenesc al lui Știrbu, liderul PNL a acceptat să-i promoveze pupila în fruntea TVR. Un preț trebuie mereu plătit în politică.
Doar că la acea vreme apele încă nu începuseră să se despartă în partid așa cum se întîmplă în prezent, grupările din partid optînd mai mult sau mai puțin fățiș pentru taberele Orban sau Cîțu.
Gigel Știrbu are o poziție cam ingrată, din informațiile noastre. Nu e un liberal pe gustul lui Orban, dar nici conexiuni cu tabăra Cîțu nu prea are.
Dintre cei doi, deputatul înclină, mai nou, spre premier, așa că simte nevoia unui gest spectaculos, care să transmită subtil mesajul poziționării sale.
Iar semnalul a fost dat zilele trecute, cînd pupila sa de la TVR a reziliat contractul de asistență juridică oferită instituției de Alexandru Dumitrescu, prin firma sa SPRL Dumitrescu si Dinu. Dumitrescu, reamintim, este avocatul personal al lui Ludovic Orban și un apropiat vechi al acestuia, activînd în cadrul PNL sector 1 și foarte activ în campaniile electorale din ultimii ani.
În locul lui Dumitrescu, noua șefă a TVR și-a asigurat serviciile avocatului galeriei echipei F.C.Universitatea Craiova, Ionuț Teodorescu, un om de încredere al afaceristului Adrian Mititelu. Contractul cu acesta ar urma să fie semnat săptămîna viitoare, conform informațiilor intrate în posesia noastră.

Ca un mare apropiat al lui Ludovic Orban să fie zburat în regim de urgență din TVR cînd noul director interimar abia s-a așezat în scaun e o manevră care nu poate devoala, cum spuneam, decît dorința lui Gigel Știrbu de a semnala taberei Florin Cîțu noua sa poziționare politică. Dovedind că Orban s-a iluzionat amarnic că trocul de la vîrful TVR îi poate întări poziția în partid. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Lucovide nici nu stii cat de mic incepi sa fii. Si stai sa ramaie fara fonctie ca sa vezi ce dosare sar pe el.

 2. Peneleule nici nu sti cat de mic incepi sa fi!
  Dati PNL-ul pe mana lui Citu si lui Rares – adica a serviciilor (DGIPI si SRI) – si sa vedem cam ce-o sa mai ramana din dreapta!
  Orban – lucovid sau nu – i-a adus de nicaieri, la guvernare! – fara sprijinul seviciilor si altor gasti de papusari, asa ca – in locul celor care voteaza cu PNL – m-as mai gandi bine daca alde Citu, R. Bogdan si gasca lui de securisti (de la Cluj si Zalau/Salaj) reprezinta viitorul acestui partid… nu c’as mai vrea dreapta la putere, dar nici pe alde Ciolacu, Tudose si Grindeanu nu i-as suporta (ca astia chiar sunt securisti, cu state vechi!)

  • E chiar simpatic cât de prostovani cu spume sunt românii. Au plecat după fentele lui pizdă Rareș Bogdan.

   Ciolac, Giumpix, Drinkemall sunt niște paiațe cu un partid serios în spate. Pile, impostori, whatever, sunt mulți, reprezentativi pentru România. Dar în spatele pizdei Rareș Bogdan e SRI și atât.

 3. Uneori, de pe tusa se vede mai bine deacat din teren. Este si cazul lui BTI care, de cateva luni bune le vede din ce in ce mai bine. In 8-12 ani de stat pe tusa poate ajunge un adevarat guru al presei, un fel de Florin Salam al scrisului dezinteresat politic, aflat in slujba miilor de cititori onesti.

  • Si cine te obliga sa citesti ce scrie BTI?

  • Eugen Orlando Teodorovici a denunțat public faptul că Academia SRI Mihai Viteazu i-a trimis prin poștă diploma de absolvire a unui program la care nu s-a înscris și nu s-a prezentat niciodată.

   Ciobanii Securității împart cash la pungă unor inepți pe care nu-i citește nici măcar familia.

 4. Oare Vanghelie va da în primire pe toți cei care au primit bani de la primăria păstorita de el, acum ca are în prima faza câțiva metrii de sapa? Va urma și el exemplul lui Duță?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998