CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ilie Sarbu confirma dezvaluirea Inpolitics: Referendumul ar putea fi doua zile

0 comentarii / 1537 vizualizări / 13 iulie 2012

Referendumul pentru demiterea preşedintelui este posibil să fie organizat pe perioada a două zile, a declarat, azi, la RFI, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

El a avansat ideea că USL se gândeşte la o nouă strategie prin care să se asigure că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, va fi demis la referendumul din 29 iulie, conform Agerpres.

Astfel, consultarea populară ar putea avea loc pe parcursul a două zile, astfel încât să fie atins pragul de 50% plus unu prezenţă la urne, în aşa fel încât referendumul să fie validat. „E posibil, e raţional, până la urmă, decizia ne aparţine. Vom vedea, nu ne-am întâlnit încă niciun for de conducere al USL-ului şi nu văd ce ar fi aici neclar sau neconstituţional. E dreptul Parlamentului să decidă. El a decis data de 29, poate să decidă încă o zi, ca oamenii să nu fie presaţi de timp, de împrejurări, e şi căldura aceasta pe care o resimţim cu toţii. Eu cred că e raţional şi şanse pot fi, dacă decizia va fi luată în sensul ăsta, lucrurile se pot aranja”, a precizat liderul senatorilor PSD.

Potrivit acestuia, organizarea referendumului o face Guvernul. „Organizarea referendumului o face Guvernul, dar pentru că la şedinţa comună (a Parlamentului-n.r.) s-a decis data, probabil că aici va trebui în şedinţă pe care o avem să se facă menţiunea cu două zile”, a spus Sârbu.

Ilie Sârbu a arătat că azi ar putea fi decisă data la care se va reuni Parlamentul în sesiune extraordinară, aşa cum a solicitat premierul Victor Ponta în cursul acestei săptămâni.

La rândul său, deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvăz a declarat azi că nu s-a discutat în forurile de conducere parlamentare posibilitatea organizării referendumului pentru suspendarea preşedintelui pe parcursul a mai mult de o zi. El a adăugat că opinia generală este pentru o singură zi.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998