CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ilie Serbanescu: ”Boc a vorbit vorbe cand a spus ca iesim din recesiune pe 1 aprilie!”

0 comentarii / 1401 vizualizări / 30 martie 2011

Premierul Emil Boc ”a vorbit vorbe” când a anunțat triumfalist că România iese din recesiune în data de 1 aprilie fiindcă șeful Executivului face o estimare pur politicianistă care, la acest moment, nu ar putea fi verificată deoarece ne lipsesc cu desăvârșire datele statistice, afirmă reputatul economist și fost ministru Ile Șerbănescu, în exclusivitate pentru Inpolitics.

”Datele statistice le vom avea abia pe 13-15 mai”
”Afirmația asta a premierului Emil Boc, cum că ieșim din recesiune pe 1 aprilie 2011 este o chestiune politică. Și eu nu fac politică. Este o estimare politicianistă care, oricum, nu poate fi verificată, nu are acoperire. Pentru simplul motiv că datele statistice care ne pot contura realist situația economică în care se află România apar abia pe 13-15 mai. Până atunci pot fi vorbite vorbe, se pot face estimări pur politicianiste.

”România se află de foarte mulți ani în criză”
Dacă s-ar obține creștere economică în primul trimestru și se confirmă creștere economică în trimestrul patru, putem spera că am ieșit din recesiune. Atenție, putem spera că am ieșit din recesiune și nu din criză. Fiindcă, adevărul adevărat este că România se află de foarte mulți ani în criză iar doar de doi în recesiune. Trebuie făcută o distincție foarte clară la capitolul ăsta. Din recesiune poate mai ieșim, din criză mai greu”, comentează Ilie Șerbănescu. (Răzvan Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998