CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iliescu da semnalul suspendarii lui Basescu: ”Merita!”

0 comentarii / 1468 vizualizări / 2 august 2011

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consideră că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, anterioare şefului ANAF, Sorin Blejnar, cu privire la liderul social-democraţilor, Victor Ponta, într-o lume civilizată, ar crea un scandal public, „care ar merge până la destituire”, şi afirmă că asemenea afirmaţii reprezintă un motiv pentru „o acţiune penalizatoare”.

Fostul preşedinte a mai spus că o asemenea mentalitate „anti-constituţională, anti-democratică” a şefului statului confirmă faptul că „acţiunea politică din 2007 de suspendare a sa a fost motivată”. „Această ieşire a unui preşedinte şef de stat în cursul unei discuţii sau imediat după cu liderii a două partide parlamentare din opoziţie este de neacceptat. Oriunde în lumea civilizată cu asemenea ieşire ar fi un scandal public care ar merge până la destituire printr-o cale sau alta constituţională. Acestea (declaraţiile – n.r.) vorbesc despre o mentalitate nedemocratică, anti-democratică şi anti-constituţională a domnului Băsescu. Acestea confirmă că acţiunea politică din 2007 de suspendare a domniei sale a fost motivată şi a fost conformă cu principiile constituţionale. Merita aşa ceva”, a afirmat Ion Iliescu într-o intervenție la Antena 3, conform Agerpres.
Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu ar mai merita o acţiune de suspendare pentru astfel de atitudini, fostul şef al statului a răspuns: „Bineînţeles aşa ceva este motiv pentru o acţiune penalizatoare”. „Trebuie să punem capăt spre aşa ceva trebuie să se gândească şi ajutaţi cetăţenii României să gândească cum să scăpăm de asemenea reminiscenţe ale trecutului dar care, iată, perisistă”, a spus Ion Iliescu.
Întrebat dacă, din punctul său de vedere vor exista alegeri anticipate sau alegeri la termen, fostul preşedinte a precizat că, în actualele împrejurări şi cu actuala componentă a Parlamentului, „alegeri anticipate nu pot fi provocate”. „Avem un an şi ceva în faţă timp în care este datoria partidelor şi a forţelor conştiente şi a cetăţenilor conştienţi să se pregătească pentru a pune capăt acestei stări de lucruri din societatea românească şi să revenim la normalitate, la respectarea Constituţiei, a instituţiilor”, a mai spus preşedintele de onoare al PSD.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998