CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Iliescu, iesire spectaculoasa si atac la A3: ”Banii lui Ceausescu nu sunt la mine!”

4 comentarii / 5883 vizualizări / 26 noiembrie 2021

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, iese la rampă după o tăcere îndelungată, și încă într-un mod spectaculos, el reacționînd la o serie de emisiuni difuzate în ultima vreme de Antena 3 în care s-a insinuat că banii lui Ceaușescu ar fi ajuns la el. Iliescu afirmă că emisiunile ar reprezenta o răfuială a unor rămășițe ale fostei Securități; mai mult, el înțeapă adînc, fie și nenominal, sugerînd postului să caute banii lui Ceaușescu la Dan Voiculescu, ”o adresă mai apropiată postului”.

”Mă uit, cu nedumerire, la spectacolul oferit de A 3 seară de seară, și nu înțeleg ce vrea să transmită, prin invitații săi la emisiunea ”Sinteza Zilei”, domnul Mihai Gâdea. O fi o racordare la conținutul noii revoluții culturale, aud că-i zice ”cancel culture”, ”cultura anihilării”. O fi o încercare de reanimare a audienței. Nu am cum ști, și, să fiu onest, nici nu țin să știu prea multe despre acest tip de politică editorială” scrie pe blogul propriu, Ion Iliescu. (subtitlurile ne aparțin).

În 1989 s-a schimbat un sistem, nu s-a dizolvat un stat

”Nu aș fi reacționat public dacă, folosind această ocazie, emisiunea nu ar fi încercat să anuleze adevărul despre evenimente din timpul și imediat de după schimbarea de regim din decembrie 1989. Și, discret, lucrurile se îndreaptă către ”Noi? Nu știm nimic despre banii lui Ceaușescu! Poate Iliescu, el i-a luat!”
La 22 decembrie 1989 s-a schimbat un sistem politic, totalitar, opresiv, care eșuase în a oferi o viață decentă, și demnă, românilor. Nu s-a dizolvat un stat. Banii statului au fost administrați de exact aceleași instituții care îi administrează și acum. Nu sunt administrați de Iohannis, cum nu au fost administrați nici de mine, nici de Emil Constantinescu sau de Traian Băsescu. Există BNR, există Minister de Finanțe.

Despre generalul Pacepa și rămășițele fostei Securități

Faptul că acest maraton de emisiuni a început cu interviul dat presei românești, până la urmă de stat, fiind vorba despre televiziunea publică, de generalul Pacepa, mă face să mă gândesc că toată povestea asta este expresia unui soi de răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate. Treaba lor, are cine să judece lucrurile astea, și să țină lucrurile sub control. Din păcate, acum se discută despre banii negri ai serviciilor secrete din epocă, bani care nu au fost sub controlul formal al statului. Era bine să se fi putut face transparente aceste lucruri. Dar unde sunt ele transparente?
Îl dezamăgesc pe domnul Gâdea: banii ăia despre care vorbesc invitații săi nu sunt la mine. Dar poate să încerce la o adresă mai aproape de A 3. Dacă îl interesează subiectul cu adevărat…” scrie fostul președinte. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. „Lupii ” tineri se dau la muribunzi . Nu stiu ce „ordene „a primit nepotul acelei -Suzana Gadea ,fosta ministru al invatamintului sub Ceausescu ,dar aici tov. ILICI s-ar putea sa aiba dreptate .

  2. Hai bre Nea Nelu! Fii mafiot și matale în viata odata( din ala de pe Târgu Ocna) si da-i perversa lui Felix! Să vedem ce va mai spune pocăitul ipocrit!

  3. Sandramaua kgbista si cind are dreptate este odioasa.

  4. N-ai crăpat, comunist împuțit?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998