CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9148 RON DOWN | 1 USD = 4.5152 RON DOWN | 1 GBP = 5.5638 RON DOWN

Iliescu ii trage clopotele lui Victor Ponta

2 comentarii / 3684 vizualizări / 30 noiembrie 2014

Sandramaua comunista sau carpa KGB-ista sau cum a mai fost altfel denumit Ion Iliescu se bucura, inca, de suficienta autoritate in PSD pentru a incerca si a reusi sa-i traga covorul de sub picioare lui Victor Ponta. Ceea ce se si intampla. Lovitura pe care i-o da actualului presedinte PSD, singurul personaj din acest partid, care de doua ori si jumatate a ocupat cea mai inalta functie in stat, este, pe termen mediu si lung, nimicitoare.
In esenta, Ion Iliescu explica, cat se poate de logic, de ce Victor Ponta este un lider, in ciuda varstei sale, expirat. De ce el trebuie scos din conducerea partidului. De ce este necesara o reorganizarea din temelii a PSD. Iar demersul sau este cat se poate de credibil. De ce?
Din simplul motiv ca Ion Iliescu nu poate fi plasat in istoria PSD utilizandu-se o singura dimensiune a sa, cea de comunist reformat, scolit la Moscova si, apoi, in cel mai bun caz, distantat de URSS. Dimpotriva, el a castigat, de doua ori si jumatate, presedintia Romaniei in numele PSD, fiind unul dintre cei mai bine cusuti oameni politici, care a avut stiinta de a se adapta nu numai epocii, ci si naturii competitiilor la care a participat. Este nu numai un comunist reformat ci, asa cum a dovedit, mai ales in cel de-al doilea mandat al sau, un vector, desigur cu limitele sale, al modernizarii Romaniei si cu unele ezitari, chiar al Parteneriatului Euro-Atlantic. Iliescu, si nu altcineva, este cel care a promovat o serie intreaga de tineri, apti sa preia stafeta. Pe vremea lui Ion Iliescu pepiniera PSD exista si nu era numai functionala, ci si puternica.
Astazi, pepiniera de activisti ai acestui partid este cvazi-inexistenta. De aceea, loviturile pe care Ion Iliescu i le aplica lui Victor Ponta sunt cat se poate de credibile. Si ii trag acestuia clopotele. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Starea de nenorocire în care te afli după gratii, dragă Sorine, te face mai înțelept și mai îngăduitor cu greșiți altora, precum Ilici Iliescu, agentul KGB deconspirat trimișilor ziarului ZIUA, de fostul lui șef și agent de legătură KRAVKIUK, cum semna, cu mână proprie și în alfabetul rus, desigur,(mie-mi lipsește pe tastatură), în documentul reprodus în facsimil în ziarul tău ZIUA. Numai că terminația ”chiuc” (dau aici transcrierea fonetică românească) nu e specifică nici rușilor, nici ucrainienilor, nici altor slavi. Probabil autorul/autorii ”documentului” voiau să se refere la vreun CRAVCIUC (terminație specifică ucrainienilor), dar în alfabetul rus /ucrainian sunetul”ci” este redat de o singură literă (o găsești pe orice tastatură cu litere chirilice), grupul ”ki” redând sunetul chi. Cât mai stai pe-acolo poate înveți și alfabetul rusesc, cică e o listă pe net cu agenții de influență ai Russia Today și când ieși poate-ți găsești de lucru la ei.

  2. Puscariasii au dreptul la opine in spatiul public?
    Puscaria nu presupunea si cainta invinuitului?
    Pardon. D-astia ca Voiculescu, Nastase, Rosca, sunt cazuri speciale. Ar fi trebuit castrati si tratati cu socuri sa nu-si imprastie genele….. Sa crape acolo impreuna cu hotii de drept comun…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998