CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iliescu: Nu avem majoritatea pentru alegeri anticipate

0 comentarii / 1665 vizualizări / 12 iulie 2010

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, azi, înaintea şedinţei BPN, că pentru declanşarea alegerilor anticipate este nevoie de o majoritate parlamentară „care să cupleze” la această idee, el precizând că aceasta nu există în acest moment.

„Pentru asta (alegeri anticipate, n.r.) trebuie o majoritate parlamentară care să se cupleze la aşa ceva. Nu avem aşa ceva. Deocamdată majoritatea parlamentară susţine actualul Guvern. Deci, câtă vreme nu se va forma o astfel de majoritate parlamentară care să ajungă la această conluzie – că este nevoie de alegeri anticipate – este numai o dorinţă. Dar este singura soluţie”, a spus Iliescu, citat de Mediafax.

El a precizat că PSD nu are majoritate şi că numai prin alegeri anticipate se poate schimba actuala structură parlamentară.

„Deci problema este dacă în structura actuală parlamentară se vor găsi oameni cu conştiinţa trează să înţeleagă că este nevoie de o schimbare. Altminteri, la actuala majoritate care susţine Guvernul, indiferent de consecinţe, această soluţie rămâne un deziderat”, a spus Iliescu.

El a precizat că evoluţia situaţiei politice, economice, sociale, poate să determine „nişte deplasări de conştiinţe” în ceea ce priveşte susţinerea actualului Guvern şi declanşarea anticipatelor.

„Deocamdată am avut deplasarea oportuniştilor şi fripturiştilor din rândurile PSD şi PNL spre putere. Asta se întâmplă întotdeauna: puterea atrage pe cei care n-au criterii şi scrupule morale. Dar într-o situaţie de criză cum există astăzi în ţară se poate crea şi o asemenea deplasare în gândirea oamenilor”, a spus Iliescu.

El a arătat că preşedintele Traian Băsescu nu poate declanşa alegeri anticipate şi că numai cu o schimbare a majorităţii parlamentare poate să ducă la acest lucru.

Întrebat dacă, în opinia sa, Traian Băsescu va fi de acord cu eventuale alegeri anticipate, Iliescu a spus că şeful statului nu trebuie să fie de acord şi că nici nu determină anticipatele.

„Nu trebuie să fie el de acord. Trebuie să fie o majoritate parlamentară pentru asta. Dacă există o majoritate parlamentară care demite Guvernul de două ori, atunci e obligat, pentru că nu mai are suport parlamentar pentru guvernare. Deci este obligat”, a spus Iliescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998