CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9148 RON DOWN | 1 USD = 4.5152 RON DOWN | 1 GBP = 5.5638 RON DOWN

Imagini de arhivă: Profesorul Johannis dădea bir cu fugiții la greu. La fel ca președintele de azi

4 comentarii / 3772 vizualizări / 12 decembrie 2022

La nici 18 anișori, în 1977, junele Klaus Iohannis era deja prezentat în presa de limbă germană din Sibiu, în calitate de școlar pasionat de fizică. Poate ar fi fost bine să se fi limitat în viață la pasiunea sa. Ghinion, a ajuns președinte. Nostim e că actualul lider de țară nu reușea să fie primul în topul popularității nici măcar în liceul unde preda, dar măcar stătea mult mai bine decît distinsa soție: locul 2 vs. Locul 7.

Și mai nostim e că, în calitatea sa de inspector școlar județean, confruntat cu diverse probleme, Klaus Iohannis făcea și atunci ce face și acum: dădea bir cu fugiții, profitînd că lumea nu îl cunoștea, după cum consemna presa anilor 90. Cît despre Carmen Iohannis, și ea avea privilegiul apariției în presă încă din vremea regimului comunist, mai precis în 1989.

Cu ajutorul siteului Digiteca Arcanum, vom readuce în atenție cîteva articole foarte vechi și care nu mai sunt disponibile azi decît în colecțiile bibliotecilor. Articole în care vom vedea un Klaus (J)Iohannis tînăr și mult mai puțin premărit – ba chiar înțepat – decît e astăzi în presă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

”Tribuna” septembrie 1993 – O familie de dascăli nu excesiv de populară…

”Die Woche” –  1989. Tînăra profesoară Carmen Johannis, la scurt timp după căsătoria cu actualul președinte

 

”Tribuna” 1998

”Tribuna” 1998

”Tribuna” 1998 – Mici înțepături critice…

 

”Evenimentul sibian” 1997. Elevii protestează, inspectorul școlar Johannis se fofilează…

 

”Evenimentul sibian” 1998 – Inspectorul Johannis și trasul apei la toaletă

”Tribuna” decembrie 1999

”Tribuna” decembrie 1999

 

 

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Zici iohannis și tragi apa.

 2. Profesorul (adevarat!) Marga sa-i traga pacatele!…A inceput, deja…omul, oricum si-a recunoscut superficialitatea numirii profitorului de denunt mincinos…Sunt convins ca, daca nu-i iesea cu Marga, gaseau sponsorii nicusoristului alta cale de a-l strecura la varful politicii intereselor lor…dar, presedinte, l-au facut ticalosia slugilor politice si inertia electorului roman!
  P,S, ‘Doua jucarii stricate’, inca din fabrica, fac si desfac destine romanesti…

 3. No comment !!!! / multumiri pentru ca de la dvs mai aflam lucruri….
  Problema era alta: eu tot nu inteleg cum onor Ponta cu Antonescu impreuna mai era putin si se luau de git cu Basescu doar ca sa-l puna p-asta Prim-ministru….
  Bun, Antonescu a „disparut”, dar de ce nu dispare si Ponta din scena politica ? …. si de ce nici acum nu-i intreaba nimeni ce anume calitati „au vazut” ei in acest individ de mai era putin si…. si cum tot acest individ a primit „dispensa” sa ajunga vice in PNL si-apoi sa-i ia locul Antonescului ? (asta spune multe si despre „membrii” PNL…..)
  In rest, detalii despre nulitati …..

 4. In 1998 spunea ca procentajul de 4% din PIB alocat invatatmantului este foarte mic…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998