CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Imposibila baie de multime

0 comentarii / 1339 vizualizări / 6 septembrie 2011

Astazi se inaugureaza, practic, oficial National Arena. Printr-un eveniment fotbalistic de exceptie. Romania joaca cu Franta, pe care nu a invins-o inca niciodata intr-un meci oficial. In fata a 50.000 de spectatori. Ca sa nu mai vorbesc de milioanele de telespectatori care vor urmari evenimentul. Amfitrionul este doctorul Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. Vedeta acestui moment important este altcineva. Si anume Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu. O vedeta probabil absenta. In cele ce urmeaza, despre imposibila baie de multime.
Una este sa iti ceara socoteala 10-20 de cetateni nemultumiti de mersul tarii sub bagheta presedintelui-jucator si alta este cand 50.000 de oameni isi manifesta, probabil prin “huo”, reactia de dezaprobare. Presedintele Romaniei, si in perioada cat a detinut cea mai importanta functie in stat si anterior, cand isi lua avant pentru a ajunge unde a ajuns, nu rata niciun moment important pentru a face bai de multime. Era pe val si contactul cu o populatie care il simpatiza ii facea bine. Il ametea putin si il inalta, ridicandu-l, mai mult sau mai putin periculos, de pe pamant. In aceasta lunga perioada, domnul Traian Basescu a fost prezent la toate evenimentele importante ale lumii fotbalului. De ce? Pentru ca, in felul acesta, devenea si mai popular iar baile de multime erau mai consistente. Ultimul moment memorabil, din aceasta perspectiva, s-a produs in compania lui Gigi Becali si s-a incheiat prin faimoasa petrecere, in puterea noptii, la capatul careia Presedintele s-a suit cam afumat la volanul limuzinei sale. Sub ochii stupefiati ai reporterilor.
Pacat ca nu exista case de pariuri care sa se ocupe de asa ceva. Daca ar exista, as miza o suma consistenta de bani pe absenta lui Traian Basescu de la National Arena. De ce? Pentru ca, asa cum spuneam mai sus, pentru imaginea unui presedinte este extrem de periculoasa expunerea la o demonstratie spontana de antipatie, la care sa participe zeci de mii de oameni. Cercetarile de piata, indiferent de catre cine sunt facute, demonstreaza ca realitatile dramatice ale Romaniei guvernate de tandemul Basescu-Boc au facut ca increderea in Presedinte sa scada sub 10 la suta. Sub 10 la suta dintre romani il aproba pe domnul Traian Basescu. Ceilalti 90 la suta fie il privesc cu totala indiferenta, fie il dezaproba.(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998