CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Imunitate marca DNA

0 comentarii / 1803 vizualizări / 19 februarie 2013

DNA ofera imunitate. Cu generozitate. Discretionar. Nu o spun eu, de aceasta data, ci o spune o persoana mult mai avizata. Primul-ministru al Romaniei. Victor Ponta. In direct si la ora de varf. Evident, asa stau lucrurile. Iar statul roman are o problema. Problema ce nu se va solutiona prea curand. Ne aflam in plin cerc vicios?
La un post de televiziune, aflat in direct, interogat asupra modului in care lucreaza Directia Nationala Anticoruptie, premierul Victor Ponta a facut cateva afirmatii socante. Pentru ca au in spate autoritatea unui premier. Si experienta acestuia dupa mai multe luni de guvernare. Directia Nationala Anticoruptie evita sa cerceteze si sa solutioneze plangerile penale formulate de reprezentantii Guvernului care, in urma unor operatiuni de audit, au descoperit grave incalcari ale legii, de care s-au facut vinovati fruntasi PDL. Respectivele dosare zac in uitare. Este prima afirmatie. A doua e ca DNA, spre uimirea sa, se ocupa de nimicuri. Neglijand marea coruptie, eforturile procurorilor, atatia cat sunt si cu pregatirea pe care o au, se risipesc in cauze minore. Intr-o adevarata frenezie, pentru a-si largi competentele, DNA a ajuns sa se ocupe si de lideri politici ai unor organizatii locale mici. Care, evident, nu au cum sa prejudicieze banul public de sume prea mari.
Dar corolarul acestei lipse de reactie a DNA in raport cu cei care au condus Romania sub regimul Traian Basescu si al disiparii energiei institutiei in cauze minore il reprezinta intepenirea pe post a lui Daniel Morar, peste normele prevazute de lege.
Dupa atatia ani, chiar daca Daniel Morar ar fi fost cel mai competent, cel mai curajos si cel mai activ si motivat sef al acestei institutii, ceea ce nu este sub nicio forma adevarat, el ar fi fost lovit de rutina. Iar rutina capului conduce la rutina intregului corp de procurori. Premierul Victor Ponta semnaleaza faptul ca DNA, dincolo de operarea discretionara si partinitoare a unor dosare si neoperarea, la fel de discretionara si la fel de partinitoare, a altora, a obosit in lupta impotriva marii coruptii. Si, ca urmare, conducerea sa trebuie schimbata.
Ei bine, aici intervine cercul vicios. Care se numeste Traian Basescu. Pentru Traian Basescu, DNA incepe si se termina cu Daniel Morar. Utilizandu-si discretionar prerogativele prezidentiale, Traian Basescu nu accepta nici in ruptul capului adevarul simplu si de bun simt ca, la nivelul conducerii DNA, legea, si nu moftul unor politicieni din USL, obliga la primenire prin schimbare. Este cat se poate de probabil ca si noile demersuri ale Monei Pivniceru sa fie refuzate de presedinte.
In aceste conditii, il intreb pe premierul Victor Ponta: mai exista coabitare? Da sau nu?( Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998