CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

In 2012, Maior dezvaluia public implicarea CSAT în protocoalele incheiate de SRI

0 comentarii / 2689 vizualizări / 31 martie 2018

Bilanțul SRI din 2012 a fost marcat festiv de un interviu televizat acordat de directorul George Maior postului Realitatea TV, pe 28 martie, în compania ziaristei Sorina Matei, pe atunci, o pisicuță care torcea blînd pe cuptorul anticorupției. Prilej pentru Maior să se laude cu niște chestii pe care azi, atît el cît mai ales Traian Băsescu, le vor uitate: implicarea profundă a CSAT în combaterea corupției.

Astfel, una dintre întrebările ziaristei viza ședința CSAT programată chiar a doua zi: ”Am văzut ordinea de zi a CSAT, se va discuta despre rezultatele obţinute în lupta împotriva evaziunii fiscale şi se mai discută acolo despre fenomenul infracţional la nivelul porturilor maritime. Exact asta voiam să vă întreb şi eu, despre evaziune fiscală”.

Răspunsul directorului SRI:

”Deci, noi am fost cei care am iniţiat un studiu pe problematica evaziunii fiscale, acum doi ani, în CSAT, arătând zonele unde este prezentă evaziunea, fenomenul ca atare, cum afectează bugetul de stat, ramificaţiile sale şi incidenţa sa asupra bugetului într-o perioadă de criză economică acută. După acea şedinţă şi în lumina acelui studiu, s-au luat câteva decizii strategice bune, spun eu, în sensul unei conectări mai eficiente a Serviciului cu alte instituţii, Minister de Interne, Parchete, ANAF, (s.n.) pe grupe operative, centrale şi locale, care au abordat acest fenomen. S-a diminuat evaziunea fiscală, datorită acestor acţiuni. Nu s-a diminuat atât cât trebuie”.

Dacă protocolul dintre SRI și Ministerul public și desecretizat ieri fusese semnat cu trei ani în urmă, e probabil ca respectiva ”conectare mai eficientă” operată cu doi ani în urmă să fi însemnat restul de 64 de protocoale cu instituții dintr-un total de 65 existente. În orice caz, în urma unei decizii a CSAT bazată pe studiile întocmite de SRI. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998