CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

În 2022, Rusia a devenit cea mai mare economie europeană după paritatea puterii de cumpărare

14 comentarii / 4831 vizualizări / 4 august 2023

Rusia a fost printre cele mai mari cinci economii din lume și cea mai mare din Europa în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare (PPP) la sfârșitul anului 2022, în ciuda sancțiunilor occidentale, dezvăluie cel mai recent raport al World Economics.

Paritatea puterii de cumpărare (PPC), trebuie explicat, este acceptată la nivel european că cea mai adecvată măsură a progreselor de convergenţă reală.
”Indiferent de abordările teoretice sau econometrice ale convergenţei reale, evaluarea reducerii decalajelor dintre state necesită o determinare relativ echivalentă a indicatorilor macroeconomici, care să elimine incoerenţele metodologice sau specificităţile economice interne. La aceste deziderate răspunde paritatea puterii de cumpărare” se arată pe siteul ministerului român al Finanțelor.

Potrivit estimărilor bazate pe datele oficiale ale țării publicate de Banca Mondială și FMI, produsul intern brut al Rusiei era de 5,51 trilioane de dolari în termeni PPP la sfârșitul anului trecut. Cifra este cu 38% mai mare decât estimarea oficială de 3,993 trilioane de dolari, se arată în raport.
De asemenea, raportul arată că economia Rusiei a fost înaintea Germaniei atunci când este măsurată în paritatea puterii de cumpărare, cu PIB-ul acesteia din urmă la 5 trilioane de dolari.

 

China se află în fruntea listei ca cea mai mare economie din lume (31 de trilioane de dolari), urmată de SUA, India și Japonia. Top 10 au inclus și Indonezia, Brazilia și Turcia.
FMI și Banca Mondială și-au ajustat recent previziunile pentru economia rusă, spunând că PIB-ul va continua să crească în ciuda sancțiunilor, susținute de comerțul puternic și producția industrială, precum și de venituri din energie mai mari decât se aștepta.
Potrivit Băncii Mondiale, creșterea economică a Rusiei este de așteptat să revină pe creștere în 2024, dar va rămâne modestă, la cca.1,2%. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. […] Sursa: inpolitics.ro […]

 2. Tarile europene se pregatesc : https://twitter.com/i/status/1687604393737162752

 3. Ce sa vezi ,masuratori facute de instrumente ocidentale aparatoare a democratiillor din lume ne uimeste cu aceste vesti”proaste”,Dupa cum scria presa occidentala si mancatorii de rahat din presa romana Rusia era terminata,muribunda,”saraca” ä inviat din morti.!!!!Sa fim optimisti”, ëroul planetar”Zelenski o sa corecteze aceste erori intr-un viitor oarecare.Aferim.

 4. Ce prorus esti bai BTI-ule!Mai ai un pic si -i ridici statuie lui Putin si un monument mujicilor!Ai fost vreodata in Rusia???In afara de Moscova ,St Peter-ul ,si alte cateva orase mari ,Vasluiul nostru e metropola,iar analfabetii nostri, doctori in stiinte fata de primitivii lor!

  • de la Vasluiiiii, stai in freza si ia muiiiiii

   • Tiiiiiii ,,prostovane ,e m-as potrivi tie ,asa lua -o pe campii!Dar prefer sa-ti dau tie muie ,putinistule si putinimule la creier!Sictir!

    • jegule in genunchi

  • Bai Raul, dar tu ce ai cautat in Rusia, măi? Caci vad ca descrii bine locurile din Rusia! Ipocritule!

 5. Rusia duce un război si are economia puternica. Nu si-a vândut poporul. România nu duce vreun război, dar pentru ca susține Ucraina si SUA si NATO, are o economie pe marginea prăpastiei.

 6. Apa este infestata cu tot felul de substante menite sa omoare romanii, daca nu s-a reusit omorarea lor cu ,,vaccinul” ucigash.

  Cea mai buna metoda de reducere cu 85 % din toxinile si bacteriile din apa este o metoda folosita de ortodocsi si demonstrata cu probe de laborator de o echipa de medici din Rusia, care a publicat rezultatul unui studiu ce nu poate fi negat.
  Medicii au facut analiza apei de la chiuveta si apoi asupra unui pahar plin cu apa au spus rugaciunea ,,Tatal nostru” si au facut semnul Sfintei Cruci.
  Din apa disparusera 85 % din bacteriile care inca se gaseau in apa din paharul martor asupra caruia nu se spusese rugaciunea si nu se facuse semnul Sfintei Cruci.
  Orice laborator de verificare a calitatii apei poate face acest experiment, dar satanistilor nu le convine rezultatul, asa ca tin ascuns faptul ca acest lucru este real pentru ca otravurile puse in apa de la chiuveta sau in apa plata imbuteliata, sa omoare cat mai multi romani.

  Caldura mare !

  Incalzirea GLOBALISTA SATANISTA o ia in freza cu minciunile ei inventate de satanisti retardati.
  Asa mare caldura este ca a nins in Austria in iulie 2023: https://www.youtube.com/shorts/8myR9H7QTFo?feature=share

  ,,În Germania zici că-i iarnă! Au scos pluguri de zăpadă pe străzi
  5 august 2023,
  https://www.cotidianul.ro/wp-content/uploads/2023/08/05/Germania-2-1000×600.jpeg
  După o furtună deosebit de violentă de vineri, locuitorii unui orăşel din Germania au avut surpriza vadă pe străzi… pluguri de zăpadă, scoase pentru a îndepărta cantităţile enorme de grindină căzute în doar câteva minute, transmite sâmbătă AFP.
  În înregistrările video surprinse la faţa locului se pot vedea străzile din Reutlingen (landul Baden-Württemberg, sud-vest) în întregime albe, acoperite de grindină, stratul de gheaţă ajungând pe alocuri până la 30 de centimetri, potrivit autorităţilor.
  Autorităţile au decis că cel mai bun mod de a curăţa rapid străzile era să scoată plugurile de zăpadă.
  Grindina a blocat sistemul de evacuare a apei care a inundat pivniţele şi parcările subterane ale oraşului, au precizat autorităţile.
  Nivelul râului Echaz, care traversează oraşul, a crescut cu 1,5 metri în doar cinci minute, acesta ieşind pentru scurt timp din matcă, fără a provoca însă pagube semnificative.’’
  https://www.cotidianul.ro/in-germania-zici-ca-i-iarna-au-scos-pluguri-de-zapada-pe-strazi/

  Pasapoartele au déjà CIPuri : https://twitter.com/i/status/1685689401882357760
  Tarile europene se pregatesc : https://twitter.com/i/status/1687604393737162752

 7. Votează gAURA !

 8. Nu mergeti dupa fenta.Omul simplu din Rusia este nemultumit de traiul zilnic.

  • Ca omul din România?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998