CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

În cea mai needucată țară europeană 80.000 de doctorate acordate după revoluție

7 comentarii / 2499 vizualizări / 5 octombrie 2023

În țara cu cel mai scăzut nivel al învățămîntului din întreaga Europă se regăsește un număr atît de mare de doctori în științe încît nu ar încăpea pe niciun stadion al țării: peste 80.000.

În răspunsul la o interpelare a parlamentară a deputatului AUR George Badiu, ministerul educației a prezentat cifrele legate de toate titlurile de doctori în științe acordate după revoluție pînă la nivelul anului trecut. Numărul doctoratelor a crescut constant, an de an, cu excepția perioadei de după 2012, cînd scandalul amorsat de plagiatul premierului de atunci, Victor Ponta, a domolit nițel goana după titluri. Astfel, conform datelor oficiale, în perioada 1990 – 2022, au fost atribuite prin ordin al ministrului 80.589 de titluri de doctor.
Cît despre plagiatele identificate pînă acum, acestea sunt fix 60, adică o lucrare din 1.343. Ministerul prezintă în răspuns cifra totală pînă în 2022 și cifre defalcate pe fiecare an, dar numai pînă în anul 2014. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. sint unii care se uita in gura doctorilor
  mai curind ar trebui sa- **************** in gura doctorilor.

  • Esti SPANZURAT Platitule.

 2. Astia imi plac mie, enorm. Ce dracu sa ma descoperi despre divinitate? Eventual, vreau alt Dumnezeu. Dar teologii se incapataneaza sa devina doctori. Unul, cu raget de tap castrat, si-a dat doctoraul in muzica psaltica. Te umfla rasul.

  • Un doctor in teologie, cu doua doctorate, si indrumator de teze doctorale, confunda hardul cu softul.
   Calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATDCU
   „Eu nu am plagiat nimic… Nu sunt acuzat de plagiat. Pentru ca a venit vorba, sa va spun despre ce-i vorba. La doctorat, cine-i acuzat? Nu persoana, [ci] calculatoru-i acuzat. Chiar am avut o intrunire la universitate… deci calculatorul nostru, care este identic cu cel de la CNATDCU, arata ca nu este plagiat. Cei din Comisia Teologica [a CNATDCU], care nu sunt doar ortodocsi, acuza plagiatul impotriva evidentei calculatorului. Ce e asta? E ceva cu totul tendentios”.

 3. Cred ca au fost descoperite 60 de plagiate din 60 de teze controlate.

 4. Au plagiat la doctorat Ursula și Angela, în ireproșabila Germanie, și ați vrea să nu plagieze românii??

 5. Nu este de mirare ca treaba merge ca unsa in aceasta tara a doctorilor fara voie. Ce ne faceam daca nu aveam atatia? Probabil ne mancau gargaritele. Doctoranzii astia de rit nou (multi dintre ei securisti cu staif) au salvat Romania de la pieire…Hai sictir ma cu doctoratele voastre!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998