CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

In goana dupa ”Cumintenia pamintului”, ministerul Culturii a ingropat muzeul Brancusi

2 comentarii / 2357 vizualizări / 5 aprilie 2016

În urmă cu doi ani, Parlamentul a votat legea pentru înfiinţarea la Târgu-Jiu a Muzeului Naţional „Constantin Brâncuşi”, în subordinea Ministerului Culturii.

Paradoxal: în timp ce ministerul Culturii se dă de ceasul morții pentru sculptura ”Cumințenia pămîntului”, a marelui sculptor, muzeul Brîncuși rămâne în continuare doar un proiect pe hârtie, iar ritmul lent în care se iau deciziile în Ministerul Culturii este de neconceput. ”Instituţia abia a făcut primii paşi în implementarea proiectului, în luna februarie a acestui an, deşi până în acest moment trebuiau deja obţinute toate avizele necesare pentru înfiinţarea şi funcţionarea muzeului. Prevederile legii sunt cât se poate de clare şi trebuie doar puse în aplicare” atrage atenția deputatul liberal Gheorghe Udreiște, într-o declarație parlamentară.
”Dacă ne luăm după spusele ministerului, sfârşitul acestui an ne va prinde tot fără muzeu. În aceste condiţii, domnule ministru al culturii, să fiţi sigur că aţi pierdut şansa ca în acest mandat al dumneavoastră, care culmea, se încheie tot la sfârşitul acestui an, să intraţi în istoria culturii româneşti măcar prin ducerea la capăt a acestui demers administrativ” mai spune deputatul PNL.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Cum se vor imparti multele milioane date generos(iresponsabil) pe Cumintenia Pamantului care oricum nu poate parasi Romania ? Cind vom afla despre CORUPTIA guvernului tehnocrat ? Despre totala incompetenta a tovarasilor plutonieri pretinsi tehnocrati ne-am cam lamurit…

    • tehnocratii nu sunt corupti. mizerabilii lui ponta au furat cu camioanele, rusofil comunist abject ce esti!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998