CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

În loc de tancuri și avioane, Zelenski e cadorisit cu ecusoane de acces la Berlinală

7 comentarii / 4046 vizualizări / 17 februarie 2023

Președintele Ucrainei așteaptă de la occident tancuri, avioane, elicoptere și sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune, dar pînă una-alta e cadorisit cu chestii simbolice. Cum ar fi vopsirea ecusoanelor de acces la Festivalul de film de la Berlin în culorile Ucrainei. Cu tancurile mai durează.

În discursul rostit la Festivalul de film de la Berlin, Volodimir Zelenski a pledat pentru implicarea artei în războiul din Ucraina și pentru boicotarea artiștilor, savanților ori sportivilor ruși.

”Apare o întrebare logică:
De partea cui trebuie să fie cultura și arta? Sunt acestea încă în afara politicii?
Rusia duce o război pe scară largă împotriva noastră de aproape un an. De aproape un an, bombardează și distruge orașe pașnice, ucide oameni, femei și copii, amenință lumea cu un atac nuclear, provoacă crize alimentare, energetice, ecologice, migratorii și altele pe toate continentele. Poate arta să fie în afara politicii? Ar trebui ca cinematografia să fie în afara politicii?

Mă gândesc la asta când aud apeluri stranii pentru susținerea reprezentanților sportului rus, când citesc despre invitații ciudate pentru muzicieni ruși, discuții despre oameni de știință, cinema și cultură în general. Mă gândeam la asta aseară, când Rusia a lansat încă un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. 36 de rachete și drone iraniene!
Cultura și cinematografia pot fi în afara politicii. Dar nu când există o politică de agresiune. Nu când este o politică de crime în masă, de omoruri, de terorism, dorința de a distruge alte țări și alte popoare. Când este o politică de război total. Adică politica Rusiei de astăzi.
În astfel de împrejurări și la astfel de momente, arta nu poate fi neutră. Nu poate fi „în afară”(…)

Suntem recunoscători pentru sprijinul Ucrainei, pentru atenția acordată Ucrainei, pentru solidaritatea cu Ucraina.
Dovada acestui lucru este ecusonul oficial pentru participanți și oaspeți la Berlinală – Ursul de Aur, care în acest an a devenit albastru și galben. Acestea sunt culorile Ucrainei. Culorile drapelului nostru. Vom face tot posibilul să-l readucem la locul său cuvenit și să eliberăm toate teritoriile noastre” a mai spus Zelenski. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

 1. Dement. Și periculos…

 2. Poveste.
  Văzând că au început să-i moră gâștele, Itzic merge să ceară sfat și sprijin: – Rabi, ajută-mă !
  – Nu te îngrijora, îi zice Rabinul; dă-le „leacul” ăsta și totul va fi bine.
  Nu peste mult timp, Itzic vine iar : – Rabi, gâștele tot mor; dă-mi alt leac !
  – Uite, îți dau un leac mai eficient : cu asta, sigur vei reuși.
  Dar gâștele tot mureau; și iar venea Itzic să ceară „leacuri” mai bune, și tot așa.
  În cele din urmă, Rabi îl întreabă :
  – Măi Itzic, da’ ție ți-au mai rămas gâște? Că „leacuri”, eu pot să-ți dau oricâte…
  –––
  – Măi „Zele”! Dar ție ți-au mai rămas, mă, „Ucraineni”? Că arme, vedem că ne tot ceri…

 3. Hai ca Zelenski tocmai va vopsi si Delta Dunarii in galben si albastru… traiasca Bistroe, traiasca ai nostri, slugile tuturor – mai putin Romanian Public Servants – care ne vor lasa fara Delta, ca prietenii ukrainieni sapa pe unde vor si cand vor, in Delta Dunarii, fara s afie deranjati!

  • fac si o hidrocentrala slava .

 4. Circul Zelenski dă reprezentatii de succes in Europa. Incredibil cat minte si manipuleaza aceasta paiață psihopată. Dar uite unde se duc armele pe care zice ca nu le primește: http://www.voanews.com/a/nigerian-president-ukraine-war-funneling-arms-fighters-into-lake-chad-basin/6856806.htmlhttps://saharareporters.com/2022/11/29/president-buhari-blames-russia-ukraine-war-insecurity-nigeria.
  Numai la noi nu se vorbeste despre asta, ca doar ”slava” stie PSD-ul bleg si corupt.

  • Slugarnicia baloasa fata de talpile „ucroporcilor” o stiu toate partidele, toate serviciile, toate ONG-uri de mediu, pentru drepturile omului si pentru drepturile minoritatilor.
   Barbatii romani sunt recrutati IN MOD SELECTIV de statul ucrainean din anul 2014 si trimisi la razboi sa moara in Donbas !

   Am ajuns sa fim sclavii sclavilor SUA, sa fim slugile inamicilor nostri, sa fim slugi la cei care ne ucid romanii pe criterii etnice, cei care deruleaza campanii de genocid etnic si de asimilare fortata incalcand Conventia de la Geneva, cei care ne inchid bisericile, cei care ne distrug Delta Dunarii, cei care interzic limba romana si sa platim in fiecare zi facturi mai mari pentru ei, pentru niste animale, ca sa sustinem fara voia noastra razboaiele lor.

   Pentru cine nu stie, „Slava #%@!&” o spuneau animalele ucrainene pe vremea bunicilor nostri cand exterminau etnicii romani, evrei, polonezi, rusi si alte minoritati NATIVE pe pamantul lor in statul artificial numit Ucraina. Sute de mii de romani s-au refugiat in Romania si Moldova din cauza terorii ucrainene.

 5. Thanks a lot, brother. it helps me to get the freelancer exams for free. I will come back again to your website to learn more. So keep posting this type of article.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998