CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

In numele serviciilor. Si al onorabilului Basescu

0 comentarii / 1700 vizualizări / 23 aprilie 2013

La hotelul Hilton s-a petrecut un eveniment care, in mod normal, putea ramane derizoriu. Dar nu a fost sa fie asa. Momentul e important. Are o semnificatie deosebita. Dar nu sub aspectul gestului de fond al catorva liberali care isi imagineaza ca pot crea o miscare. Ci dintr-o alta perspectiva. Cea a implicarii serviciilor secrete. Cu binecuvantarea lui Basescu. Si iata un scandal gata impachetat.

Congresul PNL a avut loc de curand. Acolo, conform statutului, ar fi putut fi prezentate nenumarate motiuni, nenumarate proiecte liberale. Ar fi putut fi expuse si sustinute si alte viziuni decat viziunea adoptata in final. Ar fi putut sa aiba loc o batalie a titanilor liberali. Dar nu s-a intamplat nimic. Cu exceptia discursului lui Calin Popescu Tariceanu. Si nici macar Tariceanu nu a prezentat o platforma a unei grupari. Congresul a mers uns. Pana la capat. Titanii nu s-au vazut.

La scurt timp insa cei cativa dizidenti, de fapt trei, au zvacnit. Ei au incercat sa faca intr-un restaurant ceea ce nu au putut in sala in care s-a desfasurat Congresul.

Iar margica zamislita de cei trei dizidenti – nici macar Tariceanu ori Orban nu au participat la „facere” – se numeste ONG. Conform legii, un ONG este creat pentru orice altceva cu exceptia activitatilor politice. Ori corifeii de la Hilton, fix politica, anunta ca intentioneaza sa faca. Un alt fel de politica liberala. Diferita de cea pentru care a optat, aproape in unanimitate, partidul la Congres. De aceea, am facut afirmatia ca, in mod normal, evenimentul ar fi cazut definitiv in derizoriu. Pentru ca, nici la Hilton, niciun observator de buna credinta nu ar fi putut remarca ca se misca vreo placuta tectonica in liberalismul romanesc. Dar a existat si o surpriza. De mari proportii. Care poate schimba optica in care analizam acest moment special.

Acolo, unde a picat margica pseudo-liberala, s-a intamplat sa se afle cateva personaje care dau momentului o conotatie aparte. Nu ma refer, in special, la Sever Voinescu Cotoi, acel baiat rau al Parlamentului trecut, care a ajutat-o pe Anastase sa fraudeze numararea voturilor. Ma gandesc insa la expremierul Mihai Razvan Ungureanu. Premierul unguent. Care, inainte de a fi devenit unguent, a fost sef al celui de-al doilea serviciu de informatii al tarii, SIE. Dar, mai ales, ma gandesc la domnul Teodor Melescanu, actualul sef SIE.

Si, pentru numele lui Dumnezeu, oare de ce ar trebui sa ne preocupe prezenta unui fost si actual sef al unui serviciu de informatii la ceremonia de lansare la apa, de catre cativa politicieni, al unui ONG care isi propune, si el, sa faca politica? Pai, explicatia e simpla. Prin lege, sefii serviciilor secrete nu au voie sa faca politica. Dimpotriva, ei trebuie sa stea extrem de departe de orice initiative de acest fel. Altfel, imaginea serviciilor secrete iese sifonata. Rau de tot.

Dar, cine il cunoaste pe jovialul si prudentul Teo, stie ca actualul sef al spionajului romanesc este un om caracterizat printr-o prudenta rara. El nu putea sa se afle acolo de capul lui. Nu fara o unda verde. Si cine putea sa-i dea unda verde? Cine altcineva decat Traian Basescu. Hopa! Iata, pana la urma, ce iepuras a iesit din palaria marca Hilton. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998