CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

In plina criza a facturilor, ministrul Energiei combate incalzirea globala in Arabia Saudita

10 comentarii / 4042 vizualizări / 17 februarie 2022

Dacă președintele Klaus Iohannis se luptă la Paris pentru securitatea Sahelului, ministrul Energiei, Virgil Popescu, luptă în Arabia Saudită împotirva încălzirii globale. Răstimp, în România, criza facturilor pare fără sfîrșit și fără soluții.

Virgil Popescu a plecat din țară în plin scandal al facturilor fără soluții pentru a participa la simpozionul IEA-IEF-OPEC privind perspectivele energetice, la Riad, Arabia Saudită.

Prilej pentru a lăuda, în publicația Asharq Al-Awsat, Arabia Saudită pentru faptul că ”alimentează lumea cu energie și asigură stabilitatea piețelor”. El a mai spus că Regatul saudit caută să protejeze lumea de repercusiunile dezastrelor climatice și ale emisiilor de carbon prin inițiativele sale ecologice.
„Regatul a decis să adopte o strategie curată, ceea ce îmi aduce speranța că fenomenul crizelor climatice este o cursă pe care o putem câștiga”, a spus Popescu pentru Asharq Al-Awsat.
„Schimbările climatice sunt criza definitorie a timpului nostru și se întâmplă mai repede decât ne temeam. Această amenințare globală trebuie să fie combătută prin adoptarea de strategii de energie curată și zero carbon, iar Arabia Saudită ia măsuri concrete pentru a combate criza climatică”, a adăugat el.
Popescu nu a ratat ocazia să se laude arabilor și cu realizările sale în privința facturilor uriașe:
„România a pus în aplicare un cadru legal pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, precum și un mecanism cu măsuri compensatorii pentru familii, întreprinderi mici, IMM-uri și spitale, precum și provocări economice pentru familii și afaceri”, a spus el. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Bine măcar ca besinile astea le-a dat afara și nu la noi! Asa am putut respira și noi niște aer curat!

 2. 1. Din ,,formidabila” creștere economica anunțată de Florin Citu in 2021 tocmai s-a ales praful. Asa se intampla cand faci economie între doua ,,esee” si trei înjurături pe feisbuc.
  2. ,,Echipa castigatoare” se screme sa ne demonstreze ca regimurile fanariote au fost nimic în comparație cu modul în care dreapta ,,dezvolta Romania”. O dezvolta de n-o sa mai rămână nimic din ea.

 3. Situatia ar fi mult mai interesanta decat pare. Statul, in calitate de proprietar al producatorilor de energie , prin reprezentanti (!) ar fi vandut/contractat intreaga productie pana in 2024 la preturi modice unor baieti destepti care or sa o vanda consumatorilor la preturi de 8-10 ori mai mare . La problema asta popescu nu are solutie ci numai partea lui .

 4. A FOST LA NUNTA LA CRISTI BURCI, SUNTETI PROSTI? PAI, NU E SCLAVUL ALUIA?! INCALZI-I-AR IADUL PE TOTI…NUNTA LUI BURCI SI DARUL…

 5. intreg aparatul de conducere al teritoriului UE de la nord de Dunare este pus de afara, din alte centre de comanda. Apoi, evident ca acestia trebuie sa respecte agenda celor care i-au intronat, caci altfel ii dau jos imediat. Probabil si ministrul Popescu a fost convocat la acea intalnire de catre sefii sai globalisti, nu trebuie sa-l judecam atat de aspru, asta e situatia in care ne gasim. Nu vreau sa ii iau apararea, pentru mine e doar o alta lepadatura, dar din pozitia in care este nici nu avea ce face.

 6. Astia sunt conducatorii pe care si-i merita idioata populatie a Romaniei ca popor nu mai e demult.Sa se spele cu ei pe cap.Unul dintre fanaticii pana mai ieri ai acestui regim netrebnic ,adica fratele meu,a venit sa imi arate factura de gaze de la magazinul propriu vreo 8700 de lei,adica de 5 ori mai mult decat de obicei.Cu greu m-am abtinut sa nu ii dau doua palme,e totusi fratele meu mai mic.M-a intrebat alb la fata,Ce fac?Plateste,,idiotule, ca asta meriti.

  • Guvernările PDL au întotdeauna efecte deosebite. :)))))))))))

 7. „copil mic cu capu’ mare”

 8. […] Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

 9. Dragi romani chiar e greu de Intels cå schimbårile clmatice sunt invocate doar din punctul lor de vedere?Cåci adevårul este departe de a fi sous.Domnul general Stråinu a vorbit de multe ori romanilor despre adevårata surså a schimbårilor climatice.Si anume interventia armatelor asupra mediului prin armele ce le folosesc.Apoi nepåsarea omului referitor la curåtenia ce este necesarå a se face in jurul såu.Sunt atitea modalitåti pe care le-am invåtat incå din scoala generalå ,despre cum putem avea un mediu curat.Din påcate se ignorå ,in acest secol,in care tehnologia a evoluat iar omul regreseazå.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998