CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

In Romania, alegerile se amina pentru smenuri politice. Nu si pentru morti

6 comentarii / 2928 vizualizări / 29 octombrie 2020

6.481 de infectați de Covid, azi. Peste cîteva zile vom avea în mod cert dublu, o spun chiar specialiștii. Nu știe nimeni cîte infectări și decese am putea avea pe la jumătatea campaniei electorale ori în buza alegerilor. Cîte am putea avea după ziua alegerilor. Frapant nu e atît faptul că președintele și guvernul țin morțiș să organizeze alegerile la termen, ci faptul că par să nu ia în calcul nici măcar ipotetic amînarea lor, în cazul agravării dramatice a situației. Mesajul transmis cetățenilor români e de tipul pereat mundus, numai să avem alegeri. Interesantă, neobișnuită abordare, la un partid care a amînat niște alegeri extrem de importante doar pentru niște toane politice.

În mai 2007, România ar fi trebuit să organizeze primele alegeri europarlamentare, intrînd în selectul club de la Bruxelles după integrarea în UE. O mare onoare și un moment, am spune, istoric.

Nu a fost să fie. Guvernul liberal, în aprilie, a amînat alegerile, sec, printr-o OUG, pentru luna noiembrie a aceluiași an.
Scrutinul a fost sacrificat fără fasoane și drept de apel pentru niște mofturi electorale: PNL voia suspendarea lui Traian Băsescu sperînd în dezumflarea democraților la urne, în timp ce PD voia referendum pentru introducerea votului uninominal odată cu alegerile europene.
Suspendarea lui Băsescu era un șut liberal în plasa PD, referendumul exact invers.
Din ciondăneala partidelor menționate, ambele aflate la guvernare, a rezultat, cum spuneam, amînarea alegerilor, pentru că, suna motivația oficială a prim-ministrului Tăriceanu „Alegerile pentru Parlamentul European nu se pot desfăşura într-un climat perturbat de teme majore de conflict intern”.

Decizia de amînare era salutată cu entuziasm de organizațiile liberale: ”A intra în Europa cu circul de pe Dâmboviţa ne-ar descalifica în faţa partenerilor noştri europeni şi ne-ar transforma în oaia neagră a Europei”, se arăta în comunicate de presă venite de peste tot.
Actul de amînare a fost vehement contestat ca abuziv, fiind o OUG fără semnătura unor miniștri șamd.
Nu a contat pentru PNL, alegerile au fost amînate.
Băsescu și referendumul au fost motive suficient de importante pentru liberali pentru a determina amînarea alegerilor europarlamentare cu șapte luni.

Mii de morți și zeci de mii de infectați, nu reprezintă azi motive la fel de importante pentru aceiași liberali. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Cu mențiunea că PNL-ul actual este PD-ul de atunci.

    Și consecvența organizării alegerilor pare similară, atât doar că mor mii de oameni. Securitatea ucide!

  2. Luna decembrie e o luna frumoasa. Nu stiu daca si pentru alegeri, nu e niciun motiv de graba aici.

  3. @ Deci, ar mai fi de evaluat și la ce boli s-au înregistrat scăderi ale indicatorilor de mortalitate în anii anterior și în anul actual și care este nivelul de mortalitate la cazurile considerate infectate cu COVID în Romania și în țările membre ale Uniunii Europene și în alte țări și care este nivelul indicatorilor de mortalitate pentru cazurile care au fost declarate cu COVID
    clasificate după comorbidități, ?

  4. De groaza ca vor pierde si alegrile parlamentare psd-eii urla acum de grija bolnavilor de covid, covid in care vedem foarte clar, in fiecare, ca nu au crezut si nici nu cred, doar pierderea puterii ii face sa urle ca Iohanis ii omoare cu alegerile!!!!! Nici Ciolacul, nicii Buzatul si nici ceilalti psd-eii nu isi pun mastile pe fata dar zbiara de dragul infectatilor, ca moare lumea daca se duce o zi la vot, CARE INFECTATI?!?! HUO PSD, CIUMA ROSIE!!!!!! Sa dispara toti hotii si infractorii din partidul ala si sa nu-i mai vada nimeni, in veci!!!! Hai ca nu e toata lume asa proasta cum cred latraii psd!!!

    • De groază nu vor frauda alegerile la timp, SRI via PDL și USRI preferă să ucidă zeci de mii de români.

      Hai că sunteți proști de-o să vă înecați în muie.

  5. In anul 2015 johanis a ajuns presedinte.A urmat incendiul cu morti de la Colectiv? Sa fie doar o simpla coincidenta?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998