CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

În România s-a declanșat Războiul Rece!

1 comentariu / 2452 vizualizări / 2 decembrie 2017

Din ce în ce mai multe persoane și instituții, nu numai din România ci și din străinătate, sunt antrenate într-un veritabil Război Rece declanșat la București. Disputa acestuia, care îi are drept protagoniști principali, pe de-o parte, pe liderii majorității iar pe de altă parte pe însuși președintele Klaus Iohannis, se desfășoară în jurul a două teme incendiare. Revizuirea legilor Justiției și lupta împotriva statului paralel. Războiul Rece nu va înceta decât atunci când procesul de revizuire va fi finalizat într-un fel sau altul și când va exista certitudinea că statul paralel și-a dat obștescul sfârșit.
În ce constă această confruntare? De ce ea are toate caracteristicile unui Război Rece? Să enumerăm succint evenimentele care se petrec într-o cadență năucitoare.
1). Președintele României își critică propriul Guvern nu numai din Palatul Cotroceni, ci și sau mai ales din străinătate. Este singurul șef de stat din lume care procedează astfel.
2). Între timp, Comisia specială parlamentară însărcinată cu elaborarea legilor Justiției lucrează cu toate motoarele turate. Colaborează o parte reprezentativă a mediului din Justiție în timp ce altă parte, și ea reprezentativă, boicotează această activitate.
3). Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, împreună cu ambasadorul României la Washington, George Maior, au organizat un pod aerian și l-au teleportat pe liderul Opoziției Ludovic Orban direct în brațele birocratului care, la Departamentul de Stat, conduce desk-ul rezervat României. În prealabil, acesta a fost bombardat cu depeșe de la București , conținând rapoarte ale ambasadorului Hans Klemm privind modul în care majoritatea parlamentară torpilează binomul SRI-DNA și încearcă să schimbe legile Justiției, într-o manieră periculoasă pentru statul de drept. Consecința acestui desant la Washington rezidă în două comunicate, cel al Departamanetului de Stat și ce al președinților celor două Camere, urmate rapid de un discurs laudativ la adresa României ținut de șeful Departamentului de Stat, ultimul înaintea demisiei sale.
4). La Bruxelles, în Parlamentul European, are loc un eveniment fără precedent. Cristian Preda, reprezentant al popularilor români, solicită nici mai mult nici mai puțin decât sancționarea statului pe care-l reprezintă prin ridicarea dreptului de vot. Ceilalți europarlamentari privesc, ascultă și se crucesc.
5). Spre deosebire de anul trecut, după ce a fost dur criticat, președintele Klaus Iohannis a decis ca, de această dată, de Ziua Națională să îi invite și pe președinții celor două Camere. Atât la Arcul de Triumf cât și la Cotroceni. În același timp, Opoziția, cu sprijinul unor ONG-uri din arhipelagul #Rezist, a pus la cale huiduirea celor doi chiar la Arcul de Triumf și organizarea în aceeași zi, pe 1 decembrie, a mai multor manifestații politice anti-PSD. Prinzând de veste, Tăriceanu și Dragnea au dat bir cu fugiții și nu au venit nici în tribuna oficială și nici la Cotroceni, unde Klaus Iohannis le pregătise o ambuscadă, firește oratorică. Căci vorbim despre un Război Rece, nu-i așa?
6). În timp ce organizatorii evenimentului de la Arcul de Triumf îi percheziționează pe reprezentanții străzii și le confiscă materialele propagandistice, în zona complexului expozițional descind, încă din zorii zilei, zeci de autocare cu pesediști dornici să participe la defilarea Armatei. Nu au loc incidente grave întrucât, temporar, președintele a pus batista pe țambal, comunicându-le discret partizanilor săi că, întrucât Tăriceanu și Dragnea au dat bir cu fugiții, protestul la Arcul de Triumf nu mai are sens.
7). Așa că la Arcul de Triumf , lângă președinte, se instalează premierul Star Trek, Mihai Tudose, în timp ce lui Ilie Năstase însoțit de fiică nu i se permite accesul, ba mai mult, sub privirea ageră a generalului Florian Coldea, este literalmente dat afară. În aceeași zi, într-un elegant salon din Palatul Regal, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi înmânează celebrului tenismen cheia de aur a Municipiului București și diploma de cetățean de onoare.
8). În Piața Victoriei, Primarul General al Capitalei încearcă să amenajeze un târg de Crăciun, organizatorii luptându-se cu detașamentele #Rezist, care afirmă că piața le aparține. Premierul Mihai Tudose o acuză pe Gabriela Firea că pune în pericol viața cetățenilor, întrucât spre centrul Pieței Victoriei nu există nici pasaje, nici alte treceri pietonale. Ca și când polițiștii nu ar exista și nu ar avea dreptul de a dirija circulația.
9). În aceeași zi, la Cotroceni, Eugen Teodorovici, un fan al lui Victor Ponta și un dizident în interiorul PSD, probabil o dronă ca și Mihai Tudose, ca și Grindeanu, ca și mulți alți, îi ridică osanale în plin Război Rece președintelui Klaus Iohannis.
În această atmosferă și prin asemenea evenimente s-a consumat aniversarea Marii Uniri, transformată în Zi Națională a românilor. O notă cu totul și cu totul aparte a făcut-o desigur demonstrația impecabilă a Armatei Române, singura noastră nădejde pentru vremuri de restriște.
Și, așa cum spuneam, acest Război Rece fie va deveni în curând un război extrem de fierbinte, în care-și vor arde mâinile mulți români, fie va înceta miraculos atunci când revizuirea Legilor Justiției se va încheia, când ele vor fi votate și promulgate, marcând oficial decesul statului paralel. Când și dacă. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Pasarea malai viseaza, mai Rosca!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998