CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

In scandalul ”plagiatul lui Ponta” apar nume interesante

0 comentarii / 2353 vizualizări / 19 iunie 2012

Premierul Victor Ponta se confruntă cu un scandal care, în opinia unor adversari, ar trebui să îl coste scaunul de premier, dacă nu chiar cariera de politician, e vorba de acuzația că și-ar fi plagiat lucrarea de doctorat. Interesant de remarcat, pe parcursul scandalului apar niște nume care gravitează în jurul lui Băsescu și al PDL.

Dezvăluirile despre așa-zisul plagiat apar, prima ciudățenie, într-o publicație despre științele naturii, revista americană ”Nature”, chestiunile juridice fiind complet în afara sferei de interes a acesteia. De ce să se fi ales, totuși, această publicație? O variantă ar fi pentru prestigiul de care se bucură în mediile intelectuale, la nivel înalt, ceea ce ar fi dat din start greutate scandalului, o alta pentru că, pur și simplu, aici s-a nimerit să existe pilele potrivite.

Pe de altă parte, revista nu pare prea ocupată, în general vorbind, de chestiuni românești. Cu excepția, anul trecut, a unui articol elogios, sub formă de interviu, cu Daniel Funeriu, pe atunci ministru al Educației, cam în aceeași perioadă în care acesta era obiectul unui scandal mediatic intern după ce se aflase că virase bani guvernamentali grei către o universitate unde preda tatăl său.

Victor Ponta a declarat azi public că deține informații potrivit cărora Funeriu s-a deplasat personal la Munchen pentru a discuta cu cineva din redacția ”Nature” în legătură cu publicarea articolului despre plagiat.
Deocamdată, el nu a furnizat probe în sprijinul afirmației sale.
Nici noi nu deținem probe în legătură cu un aspect care ar putea deveni extrem de spectaculos al acestui scandal, dar ne permitem, totuși, măcar să prezentăm faptele.

Mai exact, între seniorii editori ai revistei ”Nature” se numără un anume Joshua Finkelstein, locuind în Boston, Massachusetts, conform datelor de pe siteul publicației.
Tot în Massachusetts, la o azvîrlitură de băț de Boston, într-o vilă elegantă din orășelul Ipswich, își are, însă, domiciliul legendarul consilier politic Arthur J.Finkelstein, care, împreună cu asociatul Tall Zillberstein, a lucrat pentru premierii Năstase și Tăriceanu, iar, de vreo trei ani încoace, colaborează cu Traian Băsescu, după cum se arată aici.
Un alt aspect interesant e faptul că în ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung, a doua publicație de prestigiu care preia acuzația de plagiat, articolul e semnat de corespondentul Karl-Peter Schwarz, cunoscut în mediile politice ca un apropiat al Monicăi Macovei și autor al unor veritabile osanale jurnalistice înălțate regimului Băsescu.

Simple coincidențe? Ori, mai mult de atît? (Bogdan Tiberiu Iacob)

P.S.: După cum rezultă de aici, Traian Băsescu a devenit suficient de previzibil pentru ca jurnaliștii cu experiență să îi poată anticipa mișcările cu zile bune înainte.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998