CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9746 RON DOWN | 1 USD = 4.6864 RON DOWN | 1 GBP = 5.7433 RON DOWN

In slujba SRI. Sau a lui George Maior?

0 comentarii / 1510 vizualizări / 18 iulie 2013

Domnul deputat Sebastian Ghita a tras un tun. A facut o propunere legislativa, caracterizata prin originalitate si inteligenta. De ce s-ar margini Serviciul Roman de Informatii, in batalia sa crancena cu terorismul intern si extern, la operatiuni clasice de filaj? Sau la interceptari ambientale? Sau la interceptarea, la gramada, a convorbirilor telefonice ori a comunicatiilor electronice ? Sau la crearea de societati comerciale ori fundatii sub acoperire, ori la infiltrarea redactiilor partidelor, bancilor si sindicatelor? De ce nu ar mai face SRI inca un pas?

Parlamentarul PSD care, cu totul si cu totul din intamplare, a ajuns, la debutul carierei sale politice, tocmai in comisia care, prin titulatura, se angajeaza sa controleze Serviciul Roman de Informatii, a lansat pe piata o trasnaie. Necesitatea unui proiect, pe care se angajeaza sa-l semneze si sa-l avanseze in Parlament – probabil nu si sa-l scrie – prin care, in premiera in Victor Ponta, SRI sa poata controla, in plus fata de cele enumerate sau omise mai sus, si cartelele telefonice prepay. Preplatite. In ce fel? Prin obligarea celor care le cumpara de a-si prezenta codul numeric personal. Dupa care, suspectii de terorism sau de orice actiune, care ar putea aduce atingere sigurantei nationale, ar fi in palma SRI.

Si, har Domnului, SRI are ce urmari. Romania este ticsita de teroristi. Ca dovada, domnul George Maior, artizanul coabitarii, a si identificat cativa. Si, de teroristi ce au fost, n-au ajuns la Guantanamo. Ci au fost, pur si simplu, trimisi la plimbare in tarile de origine. Daca Romania este tara loviturilor de stat, parlamentare si constitutionale, cum teoretizeaza Basescu, atunci avem aproape sase sute de senatori si deputati si inca vreo noua milioane de cetateni care pun in pericol siguranta nationala. Ca sa nu mai vorbim de jurnalisti. De toti jurnalistii. Va dati seama ce pericol prezinta, in aceste conditii, utilizarea unor cartele telefonice prepay, scapate de sub controlul SRI?

Sebastian Ghita a lovit direct la tinta. Iar Victor Ponta ii da dreptate. Lui sau lui George Maior? (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998