CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9702 RON DOWN | 1 USD = 4.5369 RON DOWN | 1 GBP = 5.7250 RON DOWN

În spațiul care nu există

2 comentarii / 595 vizualizări / 29 octombrie 2023

România se zbate să prindă peștele, chiar și după ce balta a secat. În continuare, vedem că se fac demersuri la cel mai înalt nivel, dar la fel de inconsistente ca și până acum, pentru ca statul nostru să fie primit în spațiul Schengen. Și asta fix în timp ce spațiul Schengen dispare. Sau, mă rog, este suspendat pentru perioade indefinite, din cauza migrației.
Președintele Klaus Iohannis lasă impresia că își concentrează în acest moment mai mult decât oricând eforturile, pentru ca România să învingă cerbicia Austriei și să primească acordul acestui stat pentru a intra în spațiul de liberă circulație europeană. Sigur că ar fi bine ca acest lucru să se întâmple. Cu atât mai mult cu cât statisticile demonstrează că, anual, oamenii de afaceri români pierd în jur de două miliarde de euro prin staționările și întârzierile de la frontieră. Ca să nu mai vorbim de nervii creați cetățenilor care încearcă să se ducă în calitate de turiști în statele UE. Numai că tot acest demers pare o pantomimă. Cu atât mai mult cu cât însuși Klaus Iohannis recunoaște că sub aspectul spațiului Schengen, Europa se dezintegrează.
Are loc un important summit al UE pe tema migrației, Atâta doar că, în loc să se discute despre migrație, așa cum corect a remarcat președintele Klaus Iohannis, se bate apa în piuă, se dezbat verzi și uscate. în special în ceea ce privește intrarea în spațiul Schengen a României și Bulgariei. Într-un moment complet nepotrivit.
În realitate, problema migrației, ca o consecință a trei războaie care au generat mutări masive de populații în Africa, în Europa, și acum în Orientul Apropiat, statele Uniunii Europene se simt asaltate de un număr uriaș de migranți cu care nu mai știu ce să facă. Pentru că și economiile Uniunii Europene au încetinit sau chiar stagnează. Iar unele dintre ele, cum este cea mai puternică economie, cea germană, de-a dreptul gâfâie. În aceste condiții, statele devin mai circumspecte în a primi străini pe teritoriul lor. Și cu atât mai mult, sunt interesate să blocheze accesul forțat al maselor de migranți. Care, mai devreme sau mai târziu, ar urma să fie primiți în societățile occidentale respective, dar fără a fi integrați. Acum, find că din nou este la modă să vorbim mult despre terorism și să-i suportăm consecințele, vedem cât de gravă este situația în orașele mari din Europa Occidentală, unde s-au stabilit cu nemiluita arabi și africani, care au format adevărate enclave, stat în stat în interiorul marilor orașe în care nici poliția nu mai are autoritate și deseori nu mai pătrunde. Este logic ca în aceste condiții, sub aspectul liberei circulații, Europa să se dezintegreze.
Și este total nefiresc ca noi să venim acum în contratimp și să insistăm pentru primirea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Este pur și simplu o prostie!

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

 1. spațiul Schengen?
  -cum spune Dana Budeanu,
  „ue-mue!”
  ( o fi Spațiul lu’ Roshca Schengen )

 2. Pe subiectul ăsta s-a umflat tărâța patriotică în tot românul de la usr-istul trotinetist până la AURolcaul de cartier. Se bosumflă toți fraierii de parcă ei ar câștiga ceva de pe urma acestei aderări.

  Proștii nu s-au prins, după cum foarte bine a spus și autorul, cine are de pierdut din povestea asta și anume „oamenii de afaceri români” care „pierd în jur de două miliarde de euro”. Și de fapt nu-i nicio pierdere, ci câștiguri potențiale că doar acum nu funcționează în pierderi firma la patronache ca să-l sprijine filantropic pe sclavetele angajat.

  Pe vitele indignate ar trebui să le doară fix în cur de clasa parazitară numită pompos „oameni de afaceri” care trăiesc un stil de viață ultra-mega-luxos prin nemuncă și exploatarea vitelor de povară. Dar, proaste fiind și deștepte crezându-se, vitele nu realizează acest lucru.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998