CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

In Ungaria se declara starea de urgenta. Iohannis nu vrea sa auda

9 comentarii / 4513 vizualizări / 11 martie 2020

Comitetul operativ propune guvernului maghiar să declare situaţie de urgenţă şi să instituie un regim juridic extraordinar, a declarat, az, la Budapesta, ministrul Gergely Gulyás, şeful Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, conform agenției Hirado.hu.

În declaraţia dată presei publice, ministrul a justificat propunerea spunând că Ungaria trebuie să întărească apărarea.

Comitetul operativ mai recomandă guvernului şi interzicerea evenimentelor care au loc în spaţii închise şi la care participă peste 100 de persoane, a mai spus ministrul. Declararea situaţiei de urgenţă permite, de exemplu, şi ordonarea de carantină la domiciliu, respectiv ca instrumentele necesare apărării să poată fi asigurate, a adăugat Gulyás.

Gergely Gulyás a subliniat că se depun toate eforturile pentru a preveni “ca boala să apară la grupuri întregi de oameni, în Ungaria”.

În România, carantina la domiciliu se aplică deja fără declararea stării de urgență, iar președintele Klaus Iohannis, întrebat astăzi despre posibila declarare a stării de urgență, a răspuns, sec:
„Daca-mi permiteti sa va dau un sfat, asa, colocvial. Daca va uitati la tv si vedeti politicieni care dau sfaturi tuturor si le stiu pe toate, schimbati canalul. Autoritatile va dau cele mai bune sfaturi si sunt pe faza”.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

9 Comentarii

 1. Iohannis caută un mix de măsuri care să asigure un echilibru între siguranța cetățeanului și dezvoltare economică.
  Long story short, depășim Italia în maxim 2 săptămâni.

  • Pai bah, Parpanghele cum p… ma-sii sa depasim Italia bolovane. Si la ce sa o depasim? La numar de prosti cu legitimatie de militar am deposit-o de mult, inca de pe vremea lui Traian cel Harnic la scris note scrise deja.

   • La număr infectați din cauza diasporenilor needucați.
    Tocmai se sparge mitul diasporei reformatoare. La ce urmează să se întâmple, diasporenii SRI-ului vor fi incriminați direct.

 2. Declararea starii de urgenta presupune folosirea de catre autoritati a tuturos resurselor existente intre granite, inclusiv a clinicilor private, a firmelor de paza si ambulanta…e lege. Acum, Arafat face ce-i permite legislatia pe linie de IGSU, multe masuri, cum ar fi carantinarea la domiciliu a presupusilor expusi, limitarea adunarilor, inchiderea scolilor, et. sunt fortari la lege si vor fi exploatate in instanta, dupa ce trece urgia…Iohanis a fost si a ramas, in primul rand, aparator al capitalului strain, doar ca, daca situatia degenereaza (clinicile private si firmele de ambulanta pot fi folosite si fara starea de urgenta, doar ca trebuie sa fie de acord si sa fie platite greu…) si asta nu se achita de fisa postului, nu mai vorbim de motive de suspendare, avem de-a face cu tradare nationala si Iohanis trebuie sa fie tras la raspundere penala (e singura „penala” la care raspunde, prin grija procurorului Morar de la CCR)

  • Cainele moare de drum lung si prostul de grija suspendarii

   • Adevărata olimpiadă tocmai a început. Italia ocupă temporar locul al doilea. Rămâne să vedem pe ce loc se va clasa statuu cu cei mai hoți securiști, cu cei mai proști guvernanți și cu cel mai retardat șef al statului.

    Multă MUIE!!!

    • Ia uite că în loc să fie o afirmație de penal, competiția rămâne deschisă, exact cum a lăsat SRI-ul granițele când s-au întors diasporenii virusați.

     Așteptăm confirmarea! Statul cu cei mai hoți securiști, cu cei mai proști guvernanți și cu cel mai retardat șef al statului nu este Israel. Pe acolo serviciile servesc cetățenii, identifică surse, determină contactele purtătorilor de virus și bagă în carantină orice potențial, după ce au luat măsura de a băga în carantină tot ce intră în Israel.

     Să vezi diferențe, securist prost!!!

   • Nu e nevoie sa vorbesti de cate ori te uiti in oglinda…

 3. Orban are o panica mai mare! Emigrantii lui Erdogan ce bat la usile.Europei! Starea de urgenta este asa de fatada!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998