CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

În ziua învestirii, Dîncu dă de pămînt cu PNL și Iohannis: ”Desolidarizare, dispreț, deresponsabilizare”

11 comentarii / 4473 vizualizări / 15 iunie 2023

Surpriză de proporții și gest care trebuie să dea de gîndit: în chiar ziua învestirii noului guvern PSD-PNL, Vasile Dîncu atacă la baionetă, acuzînd, într-o analiză, partenerii de coaliție de desolidarizare și dezinteres față de români, iar pe Klaus Iohannis de dispreț la adresa PSD și a românilor, în general.

”România a trecut peste crize, chiar dacă reforme structurale nu s-au făcut, acum însă a venit momentul rotației premierilor. Cu sarcini destul de complicate, partea ultimă a guvernării, înainte de alegeri, moștenește sarcini mai dificile decât începutul de mandat. Nu aceasta este problema cea mai mare, ne așteptam la aceasta. Deranjantă este însă indicația care, se zice în presă, vine din partea Președintelui: în guvernul Ciolacu merge garda a doua, nivelul unu al leadershipului se ocupă de partid. Nu ar trebui să ne intereseze strategia liberalilor, până la urmă, fiecare pasăre pe limba ei piere, dar trebuie făcute câteva observații de interpretare a acestei situații. Înseamnă, în primul rând, o formă de deresponsabilizare, o solidaritate parțială a partidului care a condus timp doi ani și jumătate România, prin 3 premieri și Președintele României și care declară cu mândrie că au adus bunăstare României” scrie Dîncu pe siteul Digi24.ro.

”A retrage liderii din guvern pentru a se ocupa de partid presupune că partidul este mai important decât România? Nu cred că asta au vrut să transmită partenerii noștri liberali, dar asta se vede. Sau, dacă nu este valabilă această ipoteză, atunci devine importantă alta: este leadershipul compromis ca imagine și competență si trebuie retras în spatele frontului? Un partid face politica cea mai eficientă și mai dătătoare de imagine în acțiunea politică guvernamentală. Acolo un partid arată ce poate, își profilează liderii și își fortifică legătura cu electoratul. Acolo arată pe cine reprezintă, dar și cum administrează sau cum pune în practică valorile pe care le clamează prin statut sau alte documente de partid” mai spune fostul ministru.

Care nu îl iartă nici pe Iohannis: ”În fine, un asemenea gest pare că este parte a atitudinii de dispreț suveran pe care Președintele României îl arată nu doar față de PSD, dar și pentru profesori sau chiar colaboratori, actuali sau foști. Din păcate, aceasta nu este un caz izolat, disprețul politic este una dintre atitudinile destul de răspândite în viața politică(…)

Aș vrea ca oamenii politicii de azi să înțeleagă că băltim cu toții într-o mlaștină istorică care se împute tot mai mult pentru că fiecare dintre noi ne închidem în partide, în grupuri, în familii sau în triburi politice, în timp ce lumea din jurul nostru se transformă extrem de rapid. Depinde de noi dacă vom fi, împreună, actori ai transformării sau, fiecare separat, doar simpli spectatori pentru că nu înțelegem să participăm împreună la nașterea unui fluviu care să ducă spre undeva.

Iar România va ieși din băltire atunci când va avea primul Președinte care se va ridica deasupra acestei emoții distrugătoare și va înțelege sensul complex al termenului de sinergie ori măcar cea mai simplă descriere a efectului sinergic: combinarea energiilor poate să însemne mai mult decât suma părților” mai scrie Dîncu. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Puneți-vă nădejdea în gAURă !

  • cretinule compulsiv cu gaură la cap pe psot de cur plin de căcat.

   • Sa vedeti cand vine asta la putere ce echipa de specialisti aduce! Scoate Romania din gAURa.

 2. În 1996 ați votat cheia.
  Azi a venit vremea să votați gAURa!

  • sânge stricat la cap ce eşti, de t_labagiu compulsiv.

 3. Numai opt masoni ( satanisti ) in acest nou Guvern Penal Criminal ? Am uitat de fiul de securist Ciolacu Ciolanel.
  Sunt cei care tin mana la inima care ,, e morti de dragul tzarisoarei lor” pe care au vandut-o bucata cu bucata, dar in realitate este un semn masonic care inseamna fidelitate fata de organizatia satanica numita Masonerie.
  Si Clona ZoiAnus face acelasi gest.
  Si fratzicu’ Dancu a la Cluj, desigur.

  • lepra idioata.

 4. Foarte frumos! Dl. sociolog inventeaza cuvinte: deresponsabilizare- nu exista in DEX.

 5. Are mare dreptate! Decat sa il luam in zeflemea, mai bine am citi atent. De-aia nu merge inainte acest popor, luăm totul ca pe o bășcălie.

  • Are pe naiba. PSD-ul manifesta același dispreț pentru români ca cel pe care-l acuză la prietenii lor de nădejde: Werner și PNL. Niște lepre ordinare cu toții.

 6. Congres USR

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998