CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Inalt oficial BNR, declaratii incredibile: ”Democratia nu e compatibila cu libertatea”

8 comentarii / 6603 vizualizări / 21 iulie 2019

Declarații cu totul aparte au fost făcute ieri, la Festivalul de Film și Istorii Rîșnov de către Lucian Croitoru, consilier principal al guvernatorului BNR, desemnat premier în 2009 de Traian Băsescu. La loc de cinste, faptul că democrația și libertatea sunt incompatibile, că americanii au folosit la aselenizare invenții din epoca lui Hitler, ori că întreg spațiul comunist a produs în existența sa o singură invenție, legată de fabricarea cauciucului. Vă prezentăm cîteva dintre acestea, rostite pe scena festivalului:

Discurs anti-occidental în România din cauza orășenilor etnici străini

„Gândiți-vă la cât de anti-occidental a fost, de-a lungul anilor, discursul în societatea românească. Nu doar în timpul lui Ceaușescu, nu doar în ultimii 30 de ani. De ce s-a întamplat asta? Pentru că Occidentul s-a născut la oraș și societatea românească a fost, în general, rurală. Orașele nu prea erau locuite, mai ales înainte de perioada comunistă, preponderent de etnici români. Și atunci e de înțeles acest discurs anti-occidental”.

”Să nu uităm că Hitler a vorbit de foarte multe ori despre democrație, niciodată despre libertate economică. Asta ca să nu credem că Occident înseamnă exclusiv democrație liberală”.

”Lumea nu conștientizează faptul că democrația nu e compatibilă cu libertatea. Democrațiile au plecat mereu la drum vizând libertatea și au ajuns să privilegieze egalitatea”.

Unica invenție a comunsimului

”Știți câte invenții s-au făcut în spațiul comunist? Una singură, în URSS, referitoare la o metodă de producere a cauciucului. Socialismul nu poate inova”.

”Există și un altfel de exemplu: Germania lui Hitler. Exista libertate economică? În mare măsură, da. Exista inovație? Cu siguranță, da, chiar la aselenizarea astăzi omagiată s-au folosit invenții din acea perioadă. Dar nu exista libertate politică, și asta a distrus totul”.

„Nu e adevărat că doar stânga favorizează cheltuielile sociale. Toate guvernele favorizează aceste cheltuieli. Aceasta este, de fapt, marea problemă a democrației occidentale. Peste 20% din PIB în aceste țări o reprezintă cheltuielile sociale. Și acest procent tot crește, din 1916 încoace, când erau de sub 1%. Credeți că oamenii vor vota împotriva unui asemenea sistem?“. (B.I.)

P.S.: Ca să fim riguros exacți, cauciucul sintetic a fost inventat, într-adevăr de un rus, dar înaintea instaurării comunismului și nașterea URSS.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

8 Comentarii

 1. Are dreptate. Parintii Fondatori ai Statelor Unite, Al. Hamilton, James Madison si John Jay au explicat in „The Federalist Papers” cum democratia faciliteaza tirania majoritatii, ducand astfel la pierderea libertatii.

  • exact, democratia totala inseamna 2 lupi si o oaie care voteaza cine dintre ei va fi cina . de asta exista separatia si controlul puterilor

   • În România, democrația totală înseamnă SRI, STS și prostalăii gălăgioși pe care-i duc de nas pentru validarea rapturilor lor, de asta puterea judecătorească este controlată de SRI.

 2. Asta se crede sofisticat. Nu e decit un bou… Oare Isarescu e mai breaz ?

 3. Un alt specimen sulfuros platit la greu de Bilderbergi pt a tampii pe cei multi si prosti…un exemplar al neomarxismului capitalist ultra liberal…

 4. OMG, in viata mea nu am auzit mai multe idiotenii scoase din gura unui personaj atat de sus-pus.
  Timeline_of_Russian_innovation pe Wikipedia ne arata ca URSS era numita „powerhouse of innovation”.

 5. la faza cu democratia are dreptate, e nociva.
  la faza cu urss si inovatia…. mananca kko, si azi nasa se foloseste de rachetele soyuz pt ca sunt mai fiabile, mai ieftine si mai bune decat tot ce pot produce americanii.
  ca n-au inventat metode de mutilare pt transsexuali, pastile pentru erectii si burgeri de 5k kcal e adevarat dar in stiinte erau o forta.

  • Altceva îl doare pe Goguț Croitoru.
   Comuniștii ăștia, mai putrefacți decât cei din Coreea de Nord, bat tobele libertarianismului pentru fraieri și fascismului corporatist pentru gulerele albe, sub umbrela despotismului luminat al Securității.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998