CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Inalt oficial european denunţă „ingerinţe” în activităţile justiţiei din România

1 comentariu / 2205 vizualizări / 10 ianuarie 2017

Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din PE, a exprimat „preocupare” în legătură cu presupusele „ingerinţe ale serviciilor de informaţii şi actorilor politici” în activităţile justiţiei din România, relatează site-ul BusinessReview.eu, citat de Mediafax.

„Un sistem judiciar puternic şi independent, corect faţă de toţi cetăţenii europeni constituie unul dintre pilonii proiectului european. Urmărim cu mare preocupare evenimentele din România, unde ingerinţele serviciilor de informaţii şi ale actorilor politici în activităţile justiţiei nu pot decât să submineze credibilitatea justiţiei”, a declarat Claude Moraes, preşedintele Comisiei pentru Libertăţi civile, Justiţie şi Afaceri interne din Parlamentul European.

„Activităţile de combatere a corupţiei nu trebuie să fie influenţate din punct de vedere politic, iar direcţia nu trebuie stabilită în funcţie de diverse interese. Corupţia trebuie eradicată oriunde ar fi, pe baza unor procese judiciare democratice şi exacte, cu respectarea drepturilor persoanelor investigate”, a adăugat Claude Moraes, eurodeputat laburist britanic şi afiliat grupului PE Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (social-democrat, centru-stânga).

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. II traduce cineva si lui Augustin Lazar? Ca asta, asa a invatat el, in scoala de etica si echitate socialista, ca, daca e ceva ce nu merge bine, monitorizam politicienii, eventual, ca nu mai avem Tratatul de la Varsovia, cu MCV…Ca procurorii si judecatorii nu au cum sa fie vinovati, ca au origine sanatoasa si au fost numiti de Marele Impaiat… In curand, o sa iasa sa ne spuna ca poporul e de vina, ca nu stie sa aleaga si ar trebui monitorizat de organisme internationale, ca Iohanis, noul „partener” al justitiei, cam asta vrea sa spuna, doar ca nu prea stie sa se exprime, ca orice inginer ratat (ca de asta s-a facut profesor de fizica – din incompetenta si din lene!), sau ca un caine, dar nu vreau sa jignesc cainii…
    P.S. Intr-o tara normala, procurorul general, pentru afirmatia facuta, isi dadea demisia; intr-o tara, stat de drept, daca nu se simtea, era demis. La noi, inca n-a venit niciun procuror, general sau ordinar, sa ceara iertare poporului haituit cu diploma pe capota, pentru ca a iesit la vot…Cine isi tot exprima indignarea ca nu iese lumea-n strada, sa-si aminteasca si episodul asta…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998