CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Încă o lovitură: dezvăluiri bombă despre ”penalul” care îi furnizează avioane lui Iohannis

11 comentarii / 5394 vizualizări / 14 martie 2023

Siteul de investigații Captura.ro a lansat în această seară o investigație-bombă, despre șmenurile penale făcute de un controversat afacerist egiptean, apropiat al fostului dictator Hosni Mubarak, șmenuri aflate în curs de anchetă la DIICOT. Respectivul afacerist e nimeni altul decît patronul firmei Toyo, care de ani de zile, conform dezvăluirilor recente din presă, furnizează avioanele private folosite la vizite externe de către Klaus Iohannis.
Cu ani în urmă, unii își mai amintesc, președinția lui Băsescu a fost pusă la zid pentru că folosea pentru protocol apă minerală furnizată de firma teroristului Omar Hayysam.

Cum o fi, însă, nivelul următor, anume ca administrația lui Iohannis să pompeze sume uriașe din banii contribuabililor în buzunarele unui personaj căruia materialul din Captura.ro îi conturează un portret deloc măgulitor.

”Om de afaceri egiptean, provine din elita dictaturii militare a generalului Hosni Mubarak care a guvernat peste trei decenii la Cairo. E activ în România de la începutul anilor 2000. A intrat aici în parteneriat cu ginerele serviciului de spionaj egiptean și cu familia oligarhului Hussein Salem, fost ofițer de informații al regimului.
Faraonul
Stăpânul real al afacerii Rosal este în acest moment milionarul de origine egipteană, El Feki Tarek. El a devenit principalul creditor al societății de salubritate în perioada 2020-2021, când i-a finanțat masiv achiziții de echipamente, contracte de leasing, investiții imobiliare, cauțiuni sau datorii către terți. Zeci de milioane de lei au fost pompate astfel în Rosal de trei companii din grupul lui Tarek (Toyo Motor Center, Toyo Finance Group IFN SA si Toyo Motor Leasing IFN)”(…)
Notorietatea afaceristului egiptean a luat amploare în ultimii ani, de când politicienii zboară cu avioanele lui. Președintele Iohannis, de pildă, închiriază regulat privat-jet-uri de la firma lui Tarek (Toyo Aviation) ca să se deplaseze la summituri NATO sau consilii UE” (…)

Schema drenează lunar zeci de milioane de lei din banii noștri și este construită pe complicități instituționale în sectoare bucureștene, reședințe de județ sau localități poluate din Ilfov. A generat totodată, sub înaltul patronaj al primăriilor implicate, aproape 25 de acțiuni legale: dosare la DIICOT, plângeri la DNA și litigii private. Este războiul unor foști prieteni care știu afacerea din interior și care azi detonează penal intimități financiare din trecutul comun. Acuzațiile cele mai dure din plângerea depusă la parchetul antimafia vizează o metodă concretă prin care Rosal ar fi fost delapidată de aproximativ 30 de milioane de euro, pe mâna managerului Niculescu și în beneficiul milionarului El Feki Tarek.” se arată în material, care poate fi citat integral aici.

De aici o întrebare pentru luptătorul anti-corupție Klaus Werner Iohannis:
Nu acceptăm ”penali” în funcții publice, de acord. Dar le burdușim conturile ani la rîndul, din banii încasați de la cetățenii români? Oare acesta să fie motivul pentru care Klaus Iohannis a secretizat, cu mîna CSAT, toate informațiile despre deplasările sale externe, furnizori și sume achitate?

(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

11 Comentarii

 1. Scurt pe doi. Ocupantul mafioto/nazist K.W.Iohannis este in relatii personale si institutionalizate prin Presedentia tarii cu teroristi militari egiptieni, implicati si-n marea coruptie romaneasca?
  Citat: ” Potrivit datelor furnizate de Confidas.ro, Toyo Aviation e controlată de milionarul de origine egipteană Tarek El Feki. El este acționar majoritar la două companii care dețin Toyo Aviation.
  Numele lui El Feki Tarek apare în stenogramele cazului Cătălin Voicu, fost senator PSD condamnat la închisoare pentru corupție. Stenogramele au fost publicate de Hotnews.ro în 2010…”
  Asadar K.W.Iohannis ” Nu acceptăm ”penali” în funcții publice, de acord. Dar le burdușim conturile ani la rîndul, din banii încasați de la cetățenii români? Oare acesta să fie motivul pentru care Klaus Iohannis a secretizat, cu mîna CSAT, toate informațiile despre deplasările sale externe, furnizori și sume achitate? ” https://www.g4media.ro/cine-el-feki-tarek-proprietarul-companiei-aviatice-cu-care-a-zburat-presedintele-klaus-iohannis-la-summit-ul-nato-din-madrid-cum-arata-avionul-inchiriat.html

  • Baţi câmpii precun un dobitoc cretin care muge muuuuuu
   Du-te dracu cu „nazismul” tau si „teroristi militari egiptieni”, descreieratule!
   Aţi umplut locul de prostie, rumegătoarelor cretine.

   • ESTI PRONAZIST?ESTI UN HULIGAN CARE SE AGITA, DEVINE VIOLENT CAND SE SPUNE ADEVARUL DESPRE STAPANII LUI? BAIEE, ADU CONTRAARGUMENTE NU MAI INSULTA ASEMENI UNUI COCALAR IOHANNIST.

    • cretinule. Futu-ţi gura mă-tii „nazista”, scursură bolnavă şi purulentă, Puruleanu.

    • E un aurolac frustrat și penibil ce ingurciteaza tone de rahat zilnic și când îi cade prost mai intra pe aici și înjură aleatoriu. Nu-l băga în seamă.

     • Are o mie de fete si e inutil pe lume ca o cioara. E stiut. Croncane cacaturi cat e ziua de lunga, ca e cretin si nu are ce face lumea cu el, fiind un bolnav netrebnic.

     • Eu cred ca acest huligan este chiar Iohannis, e disperat si deja atinge paranoia, ori poate o fi autorul articolului caruia nu-i place ca articolul lui sa dea loc la a spune adevarul ,adevarta ascuns ” jurnalistic ” de el?

    • Iar pe aici se vădesc aparent a fi multe ciori borâte de pripas la halit rahat, dar sunt în esenţă aceeaşi cioară cu feţe vopsite: PanDuru cu Curu, Ursuleanu-Puruleanu, sau salivică Hanonimuistu găozarul etc.
     Aceeaşi cioară borâtă spune cu zeci de feţe croncănitoare, la fel, şi despre români, că sunt „ţigani“, căci cioara e înciudată de cât de neagră e doar ea de fapt la sufletul ei.

  • tot un jeg eşti, degeaba te agiţi, ca cioara rănită în haripă.

 2. […] Autor: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998