CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Inca o lovitura pentru putere: Cartarescu declara regimul Basescu ”tabara perdanta”

0 comentarii / 1521 vizualizări / 5 august 2011

Scriitorul Mircea Cărtărescu, un cunoscut susținător al regimului Băsescu și al președintelui, personal, a ajuns la concluzia că aceasta nu mai e tabăra cîștigătoare, ci una perdantă.

În editorialul de azi, din Evenimentul zilei, scriitorul anticipează ce s-ar întîmpla dacă i-ar returnas o decorație lui Băsescu, pe motiv că acesta și-a ratat șansa de a fi un bun președinte: ”Ar fi azi un gest spectaculos să-i înapoiez medalia, aş deveni peste noapte eroul Antenelor, al ziarelor şi revistelor antibăsesciene şi poate că „mi-aş spăla păcatele” în ochii unor foşti prieteni (…)M-aş situa, cum stă frumos unui intelectual şi artist, de partea libertăţii şi împotriva tiraniei. Aş schimba tabăra perdantă cu cea câştigătoare”. O exprimare care trădează percepția autorului despre rezultatul viitoarelor alegeri.

Cărtărescu mai spune că nu va face acest gest, deși admite că e momentul să se caute un alt președinte ”mai pe măsura cerinţelor unui stat modern”, explicînd că va returna medalia doar dacă Băsescu ar ajunge să se comporte ca un autentic dictator. ”Căci numai unui dictator vădit i-aş trimite o medalie înapoi. Sper că nu va veni vreodată momentul în care să fiu silit să-i înapoiez decoraţia pe aceste temeiuri. Căci o voi face fără ezitare”.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998