CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Inca o pacaleala guvernamentala: ”distrugerea” drogurilor usoare

0 comentarii / 1734 vizualizări / 12 noiembrie 2010

La începutul acestui an, guvernul Boc a părut, brusc, îngrijorat de soarta tinerilor români care consumă în cantități tot mai uriașe droguri din produse etnobotanice și a dat o ordonanță care ar fi avut ca rezultat, în mod normal, interzicerea produselor respective și distrugerea unor mari cantități din ele. Nimic din toate astea nu s-a întîmplat, însă.

O nouă țeapă marca Boc: ordonanța de urgență nr.6/2010 care trebuia să ducă la lichidarea comerțului cu droguri etnobotanice, pe care specialiști reputați în domeniu le consideră mai periculoase chiar decît droguri clasice precum marijuana sau opiumul, nu a avut decît, cel mult, efecte publicitare, din moment ce consumul respectivelor droguri e în creștere alarmantă, iar magazinele au ajuns să invadeze proximitatea școlilor. Un document recent furnizat de ministerul Sănătății, însă, arată că ordonanța nu a avut nici măcar efecte de moment, în sensul că niciun gram de droguri nu a fost distrus în termenul de zece zile alocat de guvern comercianților, pînă la presupusa interzicere a comerțului în cauză.

Concret, Direcția Politica Medicamentului din ministerul Sănătății a răspuns, zilele trecute, unei solicitări a deputatului PSD Mugurel Surupăceanu (foto) în legătură cu exacta cantitate a drogurilor etnobotanice distruse, în condițiile legii, în intervalul acordat de guvern.

După cum reiese clar din document, pe care îl prezentăm atașat, în cele zece zile de grație, nu s-a înregistrat nici măcar o singură solicitare din partea celor peste 2000 de magazine de produse psihotrope, necum să se fi operat vreo distrugere de droguri, ceea ce nu înseamnă decît un lucru: produsele respective au fost vîndute mai departe, bine-mersi, de către comercianți, care, ulterior, au găsit și șmecheria fentării totale a ordonanței, în sensul punerii în circulație a unor droguri ușoare care nu se regăseau pe lista guvernului, dar, în fapt, au aceeași componență nocivă. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998