CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Inca o ”performanta” a Romaniei: am murdarit si Parlamentul European

0 comentarii / 1505 vizualizări / 21 martie 2011

România a rămas România pînă la capăt, prin bravii săi reprezentanți, iar, de această dată, a reușit să umple de mizerie și o mare instituție occidentală, Parlamentul European.

După ce am trimis în P.E. un politician ieșit direct de după gratii și unul potrivit pentru spitalul de nebuni, iată că ne-a venit rîndul să ”producem” și un stigmat al rușinii, care va rămîne încă 3 ani la Bruxelles ca un fel de gazetă de perete doar cu rubrica ”Așa nu!”. Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, în această seară că a convenit cu Martin Schulz, liderul grupului socialiștilor europeni, să se retragă din acest grup, dar fără a-și da demisia din Parlamentul European. Probabil că politicianul german a avut nevoie de lămîie după discuția cu românul, pentru că acesta e singurul din grupul de trei eurodeputați implicați în scandalul Sunday Times care a refuzat să-și dea demisia de onoare, pentru a proteja imaginea instituției, în ansamblu. Toți trei au fost miniștri importanți în țările lor de origine, Austria, Slovenia și România, dar numai unul a dovedit că a lipsit, în școală, de la lecția numită onoare.

E firesc să fie așa, atît timp cît imaginea P.E. e ultimul lucru de care îl doare pe un politician ca Severin, principala grijă fiind salariul, diurnele, deconturile și funcțiile cît mai mari. Severin va deveni, din următoarele zile, după Vadim Tudor, al doilea eurodeputat român rejectat de toată lumea și obligat să stea pe tușă, neafiliat niciunui grup politic, nici măcar celui al extremiștilor.
De fiecare dată cînd va deschide gura în plen, colegilor săi și tuturor celor care vor urmări dezbaterile în direct li se va aminti că România e o țară care își face mereu și oriunde propriile legi și reguli, incapabilă, prin reprezentanții săi, inclusiv cei de vîrf, să se conformeze celor deja existente.

În această săptămînă, din păcate, pesedistul Adrian Severin a reușit să scrie una dintre cele mai rușinoase file din istoria țării, cu largul concurs al colegilor de partid care i-au acoperit mizeria morală prin ridicola măsură a ”autosuspendării”, care nici măcar nu există în statut. Evident, el va rămîne și director al think-tank-ului PSD, Institutul de Studii Social Democrate, de unde va da sfaturi despre ce și cum trebuie făcut în politica modernă, în numele principiilor demne ale social-democrației.

Suntem gata să punem rămășag nu doar că politicianul nu are nici cele mai mărunte remușcări, dar se va bate din răsputeri, la viitoarele alegeri, pentru un nou mandat de europarlamentar pentru că, nu-i așa?, România și Europa nu se pot lipsi de mult prea prețioasa-i experiență. Ca să nu mai vorbim că și apa de la Bruxelles se va simți mult mai în siguranță cu Severin aproape…(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998