CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON DOWN

Inca un aliat strategic ne baga vize: ”Romanii vor concura cu africanii pentru slujbe in Marea Britanie”

2 comentarii / 3287 vizualizări / 16 decembrie 2020

Ambasadorul britanic la Bucureşti, Andrew Noble, dă românilor o veste minunată, la împlinirea a 140 de ani de relații diplomatice: ”românii care locuiesc în Marea Britanie, aproximativ 700.000, reprezintă 1% din populaţia Regatului Unit, iar această comunitate va apropia şi mai mult cele două naţiuni”. Iar în curînd, ei vor dezvolta o relație încă și mai ”strînsă” cu britanicii, după ce li se vor impune vize, de anul viitor și nu vor mai putea merge să-și caute de lucru în Albion, cu excepția contractelor cu personal calificat și salariu minim.

”Ce nu mai este posibil în viitor este să mergi în Marea Britanie şi să speri să îţi găseşti serviciu. Acest tip de viză există doar pentru personal calificat. Minimul salariului anual acceptat este de 26.000 de lire sterline, ceea ce nu este mult pentru muncă calificată iar nivelul este cel al bacalaureatului, în România, cred. Nu este un nivel imposibil. Încercăm să păstrăm relaţia, dar sistemul nostru de imigraţie va fi acelaşi pentru toată lumea aşa că români calificaţi din România vor concura cu persoane din America de Nord, Australia, Africa de Nord, India, de oriunde” afirmă Noble, într-un interviu pentru Agerpres.

Românii trebuie să înţeleagă că din octombrie, anul viitor, au nevoie de paşaport să călătorească (în Marea Britanie – n.r.). Până în octombrie, este permisă călătoria cu un act de identitate. După, nu. Sper ca acest lucru să nu fie o problemă, sper ca oamenii să îşi fi făcut paşapoarte atunci, pentru a călători în Regatul Unit. Românii care au primit deja statul special pot continua să folosească o carte de identitate până în 2025. Deci vor fi aplicate reguli diferite cetăţenilor români, depinzând dacă sunt rezidenţi în Marea Britanie sau din afara Regatului Unit” spune ambasadorul.

De asemenea, Noble mai anunță și dispariția slujbelor de sezonieri pentru români:
”Nu există o variantă ca ei să facă asta. E vorba de muncă, deci au nevoie de viză, dar nu este muncă calificată şi vorbind la modul general, lucrătorii sezonieri s-ar putea să nu aibă nivelul de limbă engleză cerut!”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. In curand, romanii nu vor mai putea calatori, pentru munca, decat cu „viza” lui Iohanis, marele samsar de sclavi pe plantatie….Poate-ar trebui sa generam, in sfarsit, locuri de munca, platite corect, in Romania. O fi venit vremea destaptarii…desi, dupa reactia „aliatelor” si „partenerilor strategici” la vreme de molima, cand Romania a fost, efectiv, izolata si fiecare si-a vazut de p..oiata ma-sii, romanii n-au prea inteles nimic…in continuare auzi „antieuropean” ca pe o vorba de ocara…totusi, nu ne-au incarcat si cu apelativul”brexidioti”…macar de asta nu suntem vinovati…inca

  2. Ce se intimpla cu Adriana Vitan Balint? De ce nu mai apare? De ce dl. Cristoiu nu ne spune care este situatia?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998