CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9726 RON DOWN | 1 USD = 4.5313 RON DOWN | 1 GBP = 5.7463 RON DOWN

Inca un integru: presedintele CNAS, numit ilegal?

10 comentarii / 4940 vizualizări / 29 august 2021

Președintele CNAS, instituție care dispune de un buget de cca.8 miliarde de euro anual și de care depinde sănătatea românilor, ar putea deveni un nou caz Fritz, în sensul că numirea sa de către guvernul Cîțu se conturează a fi fost făcută cu încălcarea grosolană a legii.

Adrian Gheorghe a fost propus, reamintim, la începutul acestui an, președinte al CNAS de către premierul Florin Cîțu, la propunerea fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care l-a adus special din Anglia, unde locuia de 10 ani de zile.
La cîteva luni după numire, senatoarea PSD Gabriela Firea a adresat premierului Florin Cîțu o interpelare parlamentară, în care amintea prevederile legii 95/2006, conform cărora la șefia CNAS nu poate fi numit decît un cetățean român cu domiciliul în țară și avînd calitatea de asigurat.

Senatoarea PSD solicita prezentarea de informații oficiale care să dovedească faptul că Adrian Gheorghe îndeplinea aceste condiții la numire.
Răspunsul secretariatului general al guvernului Cîțu a fost halucinant, cîteva săptămîni mai tîrziu: în locul respectivelor informații, SGG pur și simplu a trecut prevederile legii 95/2006 privind numirea șefului CNAS și a amintit numărul deciziei prin care acesta a fost numit. Nimic altceva.

În popor, se spune în asemenea cazuri că guvernul a făcut, efectiv, pe prostul, refuzînd să livreze banalele informații solicitate de Firea.
De menționat că în declarația de avere, Adrian Gheorghe trece la domiciliu orașul Cîmpina, fără alte mențiuni, iar documentul relevă că are o singură proprietate imobiliară, în Oxford, Marea Britanie.
La fel de interesant, deși, la vremea numirii sale ministrul Vlad Voiculescu invita românii să studieze C.V.-ul acestuia, pentru a se convinge ce bun specialist e, respectivul CV nu se găsește pe nicăieri, începînd cu siteul oficial al CNAS.
Dacă problema domiciului e posibil să fi fost rezolvată pe picior, înaintea numirii, prin luarea lui Gheorghe în spațiu de către cineva, calitatea de asigurat e mai greu de ”rezolvat”, ceea ce ar fi făcut cu atît mai important răspunsul guvernului.
În condițiile în care SGG a refuzat să furnizeze informațiile solicitate de Gabriela Firea, ipoteza că șeful CNAS a fost numit în funcție cu încălcarea legii capătă greutate maximă. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Inca un halucinat? Tot de la Guvernul Mondial? Frumoasa tara, Romania…

 2. Tovarasul Adrian Gheorghe e ,,curat murdar”. Ca si cei care l-au numit.

 3. Nici asa nu-i bine. Ar fi fost mai bine sa fi adus la CNAS vreun juvete verisor cu Valcov sau cu gagicele lui de prin fundul Olteniei. Sa fii vazut sanatate la astia.
  In ce priveste pe Firea, mneaei a primit ceea ce merita: sictir.

  • Nu-i bine să nu respecți legea, chiar dacă ești un securist infect de prost, legea e și pentru tine, altfel crapi de muie.

  • Ciac Nori, iti place sa te lauzi ca esti un idiot securist,tu culpabilizezi pe altii fara sa aduci su argumente.

 4. Talharii PNL/USR/Catu/Iohannis fac numiri doar ilegale, doar si ei sunt ilegali, puscariabili.Cat timp le mai merg ilegalitatile?Cat timp nazistul mafiot Iohanns sta fraudulos in palaltul Cotroceni.

 5. Pentru cine fura Romania Iohannis, Citzu, Gheorghe(CNAS) etc ? Aceasta e intrebarea! Iar securistii fura impreuna cu ei? Pentru cine?

 6. Pierdere de timp. Fritz, primarul din Timișoara este pe funcție, justiția e coruptă, prefectul de Timoșoara e corupt. Deci, pierdere de timp. E curios, doamna Firea ce a făcut mai departe!

 7. Desigur ca la ordinele si in solda Guvernului mondial! Acesti indivizi nu trebuie sa faca NIMIC, doar sa incurce lucrurile si sa franeze progresul economic local, al clasei de mijloc si al capitalului autohton. Fritz, Armand, Voiculescu etc. platiti pentru a fi SABOTORI.

 8. ASta e tot poponar, pardon LGBT?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998