CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Inca un scandal: creatorul lui Seinfeld, acuzat de antisemitism

0 comentarii / 2527 vizualizări / 7 noiembrie 2017

În plin scandal al hărțuirii sexuale, peste Ocean mai izbucnește unul: creatorul evreu al legendarului serial Seinfeld e acuzat de presa evreiască din SUA nici mai mult, nici mai puțin decît de atitudini ofensatoare la adresa evreilor și a unor evenimente majore ținînd de istoria acestora.

Larry David, căci despre ele vorba, a mers de data asta prea departe cu glumele, scrie publicația The Jewish Journal, cea mai mare revistă a evreilor din SUA. Într-o apariție la emisiunea Saturday Night Live, în acest week-end, David a făcut mișto de scandalul Weinstein, remarcînd faptul că sunt cam mulți evrei din showbiz puși la zid pentru hărțuire sexuală. În același timp, el a făcut poante pe seama Holocaustului, imaginîndu-și, într-un număr de stand-up comedy, cum ar decurge o idilă în interiorul unui lagăr de concentrare.

Glumele lui au stîrnit un val de comentarii, unele pozitive, altele, însă, de-a dreptul furibunde vizavi de presupusa lipsă de respect a artistului.
Publicistul Thane Rosembaum, de la Jewish Journal, se numără printre cei din urmă și scrie că, de data asta, David a sărit pîrleazul.
Mai mult, dincolo de glumele din showul amintit, Rosembaum a făcut un adevărat pomelnic al unor bășcălii similare produse de David atît în serialul Seinfeld, cît și în Curb your enthusiasm. Autorul amintește, astfel, cum Seinfeld se giugiulește cu iubita, într-un episod, în timpul filmului ”Lista lui Schindler”, cum un personaj din alt episod e poreclit ”Nazistul supei” șamd.
Rosembaum mai scrie că, pentru glume similare, un comediant francez a fost interzis și chiar condamnat în Franța, în timp ce David nu numai că nu suferă repercusiuni, dar chiar i se asigură o invitație la cel mai urmărit show TV.
Concluzia autorului e că despre Holocaust nu ar trebui să se facă glume, pentru că, spune el, chiar și după atîtia ani nu este un subiect amuzant. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998