CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Incendiar: liberalii aplica scenariul ”Basescu 1997” pentru a forta spargerea USL?

0 comentarii / 1568 vizualizări / 27 martie 2013

O declarație gravă a unui lider marcant al PNL, Sorin Frunzăverde, provoacă furia premierului Ponta și chiar amenințări cu represalii din partea acestuia la adresa ”iresponsabilului” din Reșița. Să fie vorba, însă, de o simplă iresponsabilitate, sau ne aflăm la debutul repetării scenariului Băsescu din 1997, care a dus la căderea unui întreg guvern?

La mai puțin de un an de la preluarea guvernării, și la doar trei luni de guvernare post-electorală asistăm la îndesirea unor mesaje stranii, extrem de critice la adresa guvernării, dar care nu vin dinspre opoziție – oricum inexistentă – ci chiar din interiorul coaliției de la putere. Într-o declarație publică dată azi de liberalul Sorin Frunzăverde, acesta aruncă scenarii terifiante pe piață, potrivit cărora România ar putea curînd să nu mai poată plăti pensiile și salariile, ca și tranșele către FMI.
Profeții fierbinți, care le concurează pe cele ale Vocii Rusiei, postul moscovit care anunță repetarea scenariului bulgar al crizei politice și în țara noastră, odată cu apariția ghioceilor.

În replică, Victor Ponta îl califică drept iresponsabil pe Frunzăverde, dezminte categoric spusele acestuia și chiar amenință că i-ar putea tăia din banii pentru Consiliul Județean Caraș-Severin, ca să se învețe minte.

Am spune că un liberal s-a trezit cu fața la cearșaf și a scăpat niște prostii pe gură dacă nu am știi că Frunzăverde nu e chiar Gigi Becali, în materie de declarații, ci un politician cu mare experiență, care cînd spune ceva, are un scop bine determinat.
Pe de altă parte, atacul lui vine la doar trei zile după ce Crin Antonescu însuși, la Pro TV, declara negru pe alb că „Este inca neclar ce vrea sa faca guvernarea” și reamintea că „principalul angajament pe care noi l-am luat atunci cand am cerut voturile oamenilor a fost acela ca vom reporni motoarele economiei si in consecinta vom crea locuri de munca”, lucru care, dădea el de înțeles, nu s-a prea întîmplat.

În fine, nu mult înaintea lui Antonescu, alt liberal de marcă, Varujan Vosganian, lovea la fel de tăios: ”Noi facem ministere după oameni, nu alegem oameni pentru ministere. Fiecare guvern nou schimbă modul de guvernare. Suntem în administraţia centrală ca noaptea în deşert, unde dunele de nisip arată diferit dimineaţa faţă de cum arată noaptea”.

Simplă coincidență?

Greu de crezut.

Mai degrabă se pare că asistăm la o reeditare a celebrului scandal din guvernarea CDR cînd, după o perioadă cam la fel de lungă de la preluarea puterii, Traian Băsescu a declanșat atacul la guvernarea Ciorbea prin interviul dat în decembrie 1997 lui Claudiu Săftoiu, de la ”Evenimentul zilei”, în care critica dur stilul acestuia de a administra țara.
Cum se știe, Ciorbea a reacționat nervos, forțînd demisia lui Băsescu, partidul acestuia s-a solidarizat cu el, toți miniștrii PD au demisionat și, după scurt timp, premierul însuși a fost nevoit să demisioneze.

Pe atunci, executarea lui Ciorbea a avut rolul de a păstra configurația parlamentară a puterii.

Nu e imposibil ca acum, atacul la Ponta să vizeze, dimpotrivă, schimbarea acesteia. Și totul, în cadrul termenului avansat de Vocea Rusiei, adică pînă apar ghioceii…(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998